Ezt a receptet egy francia ismerősöm mutatta meg nekem. Először féltem tőle, de amikor elkészült és megkóstoltam, a szavam is elállt, annyira finom volt. Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!





Hozzávalók 4 főre

1/2 liter édes fehér bor
1/2 liter víz
20 g barna cukor
kicsit kevesebb, mint 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
1,5 db vaníliarúd
10 db mentalevél
300 g eper
Elkészítés

Először hámozzuk meg a gyömbért, majd reszeljük le. Közben a mentaleveleket szedjük széjjel.
Következő lépésként egy lábasba tegyük bele a kimért bort és a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot, a szétválasztott vaníliarudat, a mentalevelet és a lereszelt gyömbért. Keverjük össze, majd melegítsük fel, de nem kell felforralni! Ha már elég forró a lé, szűrjük le egy kisebb lábasba.
Végül vágjuk fel kicsi darabokra az epret és a leszűrt lét öntsük rá, majd fedjük le fóliával és tegyük be a hűtőbe kb. másfél órára.

Hidegen tálaljuk a vendégeinknek.

Forrás: eletforma.hu