Újabb Csengetett, Mylord? szereplő, a Wilson kapitányt alakító Bill Pertwee hagyott itt minket tragikus hirtelenséggel.

Ismét egyik színészóriásukat gyászolják az angolok. Paul Shane halála után bő egy héttel a Csengetett, Mylord? másik közkedvelt szereplője, Bill Pertwee is elhunyt. A nyolcvanhat éves színművész karácsony óta betegeskedett, de nem volt súlyos az állapota, és fia remekül ellátta az ápolását otthon. Aztán a hétvégén váratlanul rosszul lett, mentőhelikopterrel kórházba kellett szállítani, ahol az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, és tegnap örökre lehunyta a szemeit. A halála pontos oka nem ismert.
fotó: BBC

Pertwee rádiójátékokban kezdte pályafutását, majd a Folytassa... széria több részével alapozta meg a színészi karrierjét. Hazájában Az ükhadsereg című sorozat bohókás légi elhárítás vezetőjeként vált közkedvenccé. A nemzetközi elismertséget viszont a Csengetett, Mylord? hozta meg számára, és a legtöbben a nem túl értelmes, hatalommániás, folyton lejmoló Wilson kapitányként emlékeznek rá. 


Pertwee halálával immáron heten nincsenek köztünk a Mylord szereplőgárdájából. Angela Scoular (Agatha Shawcross), Paul Shane (Alf Stokes), Donald Hewlett (Lord Meldrum), Barbara New (Mabel), Mavis Pugh (Lady Lavender) és Brenda Cowling (Mrs. Lipton) mind az elmúlt hét esztendőben távoztak.
fotó: BBC

Forrás: http://www.storyonline.hu