Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adott ki első fokú, citromsárga jelzésű figyelmeztetést szerdára. Az előrejelzések szerint felhőszakadásra, zivatarokra kell készülni az érintett területeken.

A met.hu azt írja: kedd délután, kora este főként északon (a Dunántúl északi pereme, Pest megye, Északi-középhegység) a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Zivatarban átmenetileg 60 km/h-s szél, kisebb méretű jég és intenzív csapadék előfordulhat, de heves zivatartevékenység (90 km/h, nagyméretű jég) nem várható.

Forrás: met.hu



Szerda késő délutánig nem várható zivatar. Késő délutántól, estétől a nyugati határnál már esetleg számítani lehet záporra, zivatarra. Estétől, késő estétől dél felől (főként Dél-Alföld) zivatarok kialakulása valószínű, melyekhez helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30 mm csapadék), jégeső és viharos (60-80 km/h) szél is társulhat.
Esős napok jönnek
Szerda
A változó mennyiségű fátyolfelhő mellett alapvetően napos idő várható, estefelé vastagszik meg a felhőzet. Késő délután, este a nyugati határnál, illetve a Tiszántúlon zápor, délkeleten egy-egy zivatar már lehet, éjszaka lesz egyre többfelé csapadék. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön erős széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.
Csütörtök
Általában erősen felhős lesz az ég, majd napközben dél felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar, jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 20 fok között alakul.
Péntek
Többnyire felhős lesz az ég, de lesznek kevésbé felhős tájak és időszakok is. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakul.
Szombat
Többnyire felhős lesz az ég, de lesznek kevésbé felhős tájak és időszakok is. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.
Vasárnap
Többnyire felhős lesz az ég, de lesznek kevésbé felhős tájak és időszakok is. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 21 fok között alakul.