Nincs abban semmi rossz, ha melltartóban vagy alvás közben, feltéve, hogy kényelmes. Néhány orvos még tanácsolni is szokta, ha egy lány melle túlzottan érzékeny.

Valószínűleg már rengeteg pletykát hallhattál, pozitívat és negatívat egyaránt, az alvás közbeni melltartó viseletről. Az igazság az, hogy semmilyen tudományos alátamásztásuk nincs ezeknek a pletykáknak. Nem lesz a melled csintalanabb attól, hogy melltartóban alszol, de nem is tudja megelőzni azt, hogy a melleid petyhüdtek legyenek.

Nem fog tőle rák kialakulni a melleidben, és nem is fogja gátolni azokat a növekedésben. (Azért hallhatsz ilyen pletykákat, mert az is elterjedt, hogy a drótozott melltartók mellrákot okozhatnak.)

Egyes nők azért viselnek az ágyban is melltartót, mert kényelmesnek találják. A legjobb választás egy könnyű, nem drótozott melltartó lehet. Egyes camisole-típusú pizsamáknak is van melltartó részük.

Az alvásra kiválasztott melltartó ne legyen túl feszes, és ne legyenek kényelmetlen részei: az alvás közben viselt melltartó befolyásolhatja a nők egészségét, mivel ha túl kényelmetlen, az alvási zavarokkal járhat együtt.

A kényelmet figyelembe véve, sosem jó ötlet olyan melltartót viselni (nappal vagy éjszaka), amely túlzottan szoros vagy nem illeszkedik megfelelően.

Keress fel egy szaküzletet vagy egy speciális melltartóboltot, hogy kiválaszthasd a magadnak legmegfelelőbb, legkényelmesebb melltartót, amíg növekedsz és fejlődsz.

Forrás: kamaszpanasz.hu