Hozzávalók 16 szelethez: 25 dkg rétesliszt, 40 dkg barna cukor, 20 dkg durvára tört dióbél, 15 dkg vaj + a tepsihez, 3 tojás, 2 kávéskanál sütőpor

A tojásokat simára felverjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sütőporral, majd apránként belekeverjük a tojást, csipetnyi sóval ízesítjük. Kevergetve beleszórjuk a lisztet és a diót.

Körülbelül 30x20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal. A masszát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. (Akkor jó a tészta, ha a beleszúrt tűre vagy fogvájóra már nem tapad rá, vagyis tűpróbát végzünk.)


Még tizenöt percig a tepsiben pihentetjük, deszkára borítjuk, majd a "talpára" állítjuk, és kockákra vágjuk.

Forrás: stop.hu