Hozzávalók 16 szelethez: 25 dkg rétesliszt, 40 dkg barna
cukor, 20 dkg durvára tört dióbél, 15 dkg vaj + a tepsihez, 3 tojás, 2
kávéskanál sütőpor
A tojásokat simára felverjük. A vajat habosra keverjük a
cukorral és a sütőporral, majd apránként belekeverjük a tojást, csipetnyi sóval
ízesítjük. Kevergetve beleszórjuk a lisztet és a diót.
Körülbelül 30x20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal. A masszát
beleöntjük, a tetejét elsimítjuk. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30-35
percig sütjük. (Akkor jó a tészta, ha a beleszúrt tűre vagy fogvájóra már nem
tapad rá, vagyis tűpróbát végzünk.)
Még tizenöt percig a tepsiben pihentetjük, deszkára
borítjuk, majd a "talpára" állítjuk, és kockákra vágjuk.
Forrás: stop.hu
0 Megjegyzések