Tegnap az összes vezető média szenzációként számolt be arról, hogy a japán kormány micsoda költségvetést szavazott meg és hány tized százalékkal emelte meg a katonai vagy jóléti kiadásokat. Nem gondolom, hogy ez egy tucat embernél többet érdekelne hazánkban, vagy hatással lenne az életére, de a média már csak ilyen.

A minket érintő dolgokról mélyen hallgat még ha egészen érthető lenne is, és teljes média sötétséget varázsol olyan hírekkel, amiktől csak a fejem fájdul meg.

Jutott ez eszembe arról az egyetlen hazai sajtótermék által meg nem ismételt hírről, miszerint a japán Egészségügyi, Munkaügyi és Népjóléti Minisztérium kiadott közleményében életre veszélyes szintet állapított meg több Fukushimától 400km-re gyártott készételben.

A Fukushima-Diary.com szerint a Tokiótól mindössze 80km-re található Shizuoka járásban gyártott rizs-snacket és a környéken termelt mandarint tesztelték és mindegyikben magas volt mind a cézium-137 mind a cézium-134. Az adatlap szerint a rizskekszben 3,7 becquerel volt kilogrammonként a Cs-137, míg a mandarinban 1,46 Bq/kg a Cs-134 és 3,14 Bq/kg a Cs-137.

Boldog tudatlanság

A kormányok és a velük szorosan összefonódott média minden esetben igyekszenek elérni, hogy ne aggódjunk amiatt, ami ténylegesen érinti az életünket, inkább aggódjunk valami távoli érthetetlen dolog miatt. Nem gondolnám, hogy 100 tévénézőből egynél több tudja pontosan mi a különbség a japán fiskális és a monetáris élénkítés között, de bőszen aggódik miatta, miközben nem veszi észre, mert senki nem szólt neki, hogy az adója itthon duplájára növekedett pár év alatt és ma már havonta 15 napot dolgozik az adója előteremtésén és mindössze 5 napot a saját és családja megélhetésért.

Erre jó példa talán a következő oldalon látható video. Bár japánul van, de jól látható, hogy a “hivatalos” sugárzásmérő, amit a város vezetése kihelyezett a főút mellé, hogy minden nap elhaladva mellette megnyugodjunk, éppen egyharmad annyi sugárzást mutat, mint a húszezer forintos bárki által beszerezhető személyes sugárzásmérő. Mivel erre több ember rájött és elkezdték dokumentálni, a japán hatóság rendeletben tiltotta be a hivatalos mérések megkérdőjelezését.

A japán gazdaság dübörög. Nem tudom mitől. A földjeiket céziummal szennyezték be, gyakorlatilag képtelenek egészséges élelmiszert előállítani. A tengerüket ezer kilométeres körzetben besugározták és ma is folyik a radioaktív víz keresztül a Fukushimát körbeölelő ideiglenes gátakon át. Japán családok ezrei vásárolnak ingatlanokat az Egyesült Államokban és menekítik szeretteiket biztonságosabbnak hitt területekre, miközben a kormányuk rezsit csökkent és népjóléti kiadásokat növel.

Nem ismerős ez nekünk egy kicsit itthonról?

De ez végül is a Natúr Hírek, ahol soha nem hagyunk problémát megoldás nélkül. Amit ma megtehetünk a fenti probléma ellen az, hogy nem vásárolunk japán élelmiszerterméket, legyen az snack, hal, sushi vagy étrendkiegészítő és kerüljük a japán éttermeket. Ez nem túlzott elővigyázatosság. A fenti példából jól érzékelhető, mennyire bízhatunk meg a hivatalos szervek ellenőrzésében és az általuk biztonságosnak mondott dolgokban.

Naponta egy elegendő belőle. Nem szükséges naponta fogyasztani. Minden szombaton 7 kapszula az ebéd mellé éppen úgy megteszi. A lényeg, hogy az étel amivel együtt bevesszük tartalmazzon némi zsiradékot, mert anélkül nem tud hasznosulni.



Forrás: naturhirek.hu