Az alkoholról századokon keresztül azt hitték, hogy egyfajta izgatószer. Ennek az az oka, hogy az alkoholt ha kis mennyiségben fogyasztjuk, feszültségoldó hatása van, és közreműködik a saját magunk által felállított határok átlépésében. Ezeknek a szabályoknak az átlépése gyakran vezet szexhez.
Az alkohollal való játszadozás gyakran vezet meggondolatlan egyéjszakás kalandokhoz, vagy soha meg nem ismételhető gyönyörű szeretkezésekhez, ugyanakkor a túl sok afrodiziákum fogyasztása okozhatja a szexuális ingerek teljes elvesztését is. Elnyomhatja az idegek reflexeit és ideiglenes impotenciát is okozhat, míg ha folyamatosan felöntünk a garatra, akkor állandósulhatnak szexuális problémáink.

Az alkohol pozitív vagy negatív hatását sok minden befolyásolja, így az egyén kora, súlya, egészségi állapota, az alkohol mennyisége, hogy mennyi ételt fogyasztott és mikor…stb.

Felmérések bebizonyították, hogy az okosan fogyasztott alkohol viszont eredményezhet egy csodás estét, ha megfelelő mértékben és megfelelő időben fogyasztjuk azt, ugyanis ha kis mennyiségben fogyasztjuk, akkor serken a vérkeringésünk és mind a nők, mind a férfiak esetében szexuális izgalmat eredményezhet.

Ahhoz, hogy az egyének orgazmust is elérjenek a kezdeti alkoholdózis kétszeresére volt szükség, ami egy átlagos 60 kg-os 175 cm-es nő esetében körülbelül 12 cl alkoholnak felelt meg. Ennek oka, hogy az orgazmus kialakulásáért az agy a felelős, aminek a nagyobb alkohol hatására megnövekedett a vérellátása, ezért az egyének fogékonyabbak lettek a különböző ingerekre.

Amikor az egyének a fent említett alkoholmennyiségnél többet fogyasztottak, fellépett a koordináció zavar és az érzelmek eltúlozása. Ebben az állapotban férfiak és nők esetében fenn áll a libidó ideiglenes elvesztése.

A kezdeti mennyiség négyszerese pedig már az elme és a testi mozgások irányíthatatlanságát eredményezi. Az egyének kábult és zavaros állapotba kerülnek, a merevedés és az orgazmus ilyenkor már szinte lehetetlen.


A tesztek is bizonyítják, hogy az eredményes szerelmi élet kulcsa, ha csak mértékkel, vagy egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt.