A 15-25 év közöttiek nyolcvankét százaléka szerint kiadósnak, tartalmasnak kell lennie a reggelinek, de csupán 23 százalékuk kezdi mindig így a napot.

Az Ipsos közvélemény-kutatásából kiderül: a megkérdezettek 92 százaléka szerint meleg ebédre mindenkinek nagy szüksége van, 45 százalék eszik délben napi rendszerességgel főtt ételt, további 37 százalék heti több alkalommal gondot fordít erre. Az átlagosnál gyakoribb a meleg főétkezés a férfiak, a 20 év alattiak és a tanulók körében: ezekben a csoportokban 52-55 százalék közötti azok aránya, akik minden nap, nagyjából 40 százalék, akik hetente többször fogyasztanak ebédre meleget. A 20-25 év közöttiek, a nők és a dolgozó fiatalok viszont kevésbé esznek főtt ételt napközben: szűk négytizedük naponta, további bő egyharmaduk heti több alkalommal.

A kiadós reggeli csak a fiatalok 23 százalékának mindennapi rutinjába épült be, s rajtuk kívül még 35 százaléknyian hetente többször esznek tartalmas ételeket a korai órákban. A fiatal férfiak 30 százaléka naponta, 42 százaléka hetente több alkalommal, a megkérdezett nők 17 százaléka naponta, 34 százaléka hetente reggelizik bőségesen.

A megkérdezettek 94 százaléka úgy vélekedik, hogy minden nap kell gyümölcsöt és zöldséget enni, mégis csak 19 százalék napi étrendjében szerepelnek ezen ételek. A korosztály tagjainak 45 százaléka ha nem is minden nap, de hetente többször jut az asztalra vitamindús zöldségféle, gyümölcs. A nők és budapestiek másoknál gyakrabban esznek természetes vitaminokat tartalmazó ételeket: egynegyedük naponta, fele részük többször egy héten.

Az Ipsos közvélemény-kutatása az elmúlt 3 hónapban készült.

Forrás: sokszinuvidek.hu