Ennek megfelelően az olasz gyártó is jelentős hangsúlyt fektet a környezettudatos keverékek kifejlesztésére.
A cégnél kialakított új vállalati filozófia értelmében a jövőben csökken a környezeti hatás gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt. A tervek szerint "Zöld abroncs" termékek új gumikeverékekből és megújult karkasz szerkezettel készülnek. Ennek eredményeként változatlan biztonság és vezetési élmény száraz és nedves úton, ugyanakkor kisebb környezeti hatás.

A nanotechnológia alkalmazása fokozott hőmérsékleti stabilitást biztosít a gumikeverékeknek, csökken a súrlódás okozta hőveszteség és ennek következtében az üzemanyag fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás.

A Cinturato termékcsaládnál alkalmazott "Zöld abroncs" technológia csökkenti az üzemanyag fogyasztást, minimalizálja a környezeti hatást a környezetbarát anyagok felhasználásának köszönhetően, megnöveli az abroncs élettartamát, és csökkenti a zajszintet.

A tisztajövő.hu cikkéből megtudhatjuk, hogy az aromás olajoktól mentes anyagok minimalizálják a környezetszennyezést gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt.

Az új gumi fokozza a vezetési kényelmet, hogy az abroncs már megfelel az EU zajcsökkentésre vonatkozó 2012-es irányelvének. Az előző termékgenerációkhoz képest a Cinturato átlagosan 1 dB-lel kevesebb zajt bocsát ki (ami akár 30%-kal kisebb érzékelhető zajt jelent, fokozott vezetési kényelem mellett) 

Forrás: biovonal.hu