A nők több mint felének havonta egyszer vagy még ritkábban van ideje arra, hogy legjobb barátnőivel találkozzon. A nem éppen gyakori találkozások fő oka a munka és a távolság.
A harminc és ötven év közötti nők több olyan barátnővel is rendelkeznek, akiket a legjobb barátnőik közé sorolnak. Minden harmadik nőnek egy igaz barátnője van, tíz százaléknak pedig egyáltalán nincsenek barátai, ugyanakkor mindössze 4 százalékra tehető azon nők aránya, akik a férfiak köréből választották meg legjobb barátjukat. Mindez egy olyan tanulmányból derült ki, amely összesen 1004 húsz és ötven év közötti dolgozó nő barátaival és barátnőivel való találkozási szokásait vette elemzés alá.

A nők 39 százaléka arról számolt be, hogy havonta csupán egyszer találkozik legjobb barátnőjével, huszonegy százalékuk pedig még ennél is ritkábban beszél meg találkozót a hozzá legközelebb állókkal. Ettől jobb helyzetben a megkérdezett nők 36 százaléka van: nekik hetente adódik lehetőségük barátnőikkel találkozni, napi gyakorisággal pedig 9 százalék.

Azok a nők, akik csak nagyon ritkán találkozhatnak barátnőikkel a földrajzi távolságot, a sok munkát és a családi elkötelezettségeket említették a leggyakrabban. Ők a telefont választják a kapcsolattartásra a nehézségek bizonyos fokú enyhítéseként.

A válaszadó nők 70 százaléka legalább hetente egyszer hívja fel legjobb barátnőit, 23 százalékuk pedig havonta egyszer teszi ezt. A nők negyven százaléka a heti sms-t választja a kapcsolattartásra, ezzel a kommunikáció e formája a képzeletbeli dobogó második helyére került, megelőzve ezzel az e-mailváltást.

Forrás: gondtalanfogamzasgatlas.hu