A digitális korban sokkal nehezebb elviselni a szakítást, mert a közösségi oldalakra feltett fényképek, videók és üzenetek folyamatosan emlékeztetnek a véget ért kapcsolatra. Szerencsére van megoldás.

A Facebook és Twitter előtt könnyebben és gyorsabban túl lehetett esni egy fájdalmas szakításon: széttéptük a fotókat és elégettük a szerelmes leveleket. A digitális korban azonban nehezebben gyógyul az összetört szív, a közösségi oldalakra feltöltött szerelmes tartalmaktól ugyanis nem könnyű megszabadulni - írja a brit Telegraph.

A Kaliforniai Egyetem pszichológusai 24, 19 és 34 év közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogyan viselik a szakítást. Voltak olyanok, akik semmit nem töröltek a számítógépükről az előző kapcsolatukról, mások viszont minden létező nyomot eltüntetnek. Előbbieknek több időre volt szükségük, hogy kiheverjék a szakítást, azok viszont, akik mindent töröltek, később megbánták tettüket.

A „szívbetegeknek” már van gyógymód, létezik ugyanis egy szoftver, amely átfésüli a régebbi szerelmek profilját a közösségi oldalakon, és egy helyen tárolja azokat. Így a felhasználó ki tudja választani, a kapcsolat melyik digitális emlékét törli vagy őrzi meg.

Forrás: kurir.hu