Hamar kifáradsz? Nincs energiád? Akkor olvasd el a tippjeinket, amik költséghatékonyabbak és egészségesebbek, mint az energia italok és kávék sorozata.

Ha ilyen gondokkal küzdesz, akkor érdemes az étkezésedet figyelemmel követned, mert valószínű nem megfelelő tápanyagokat jutatsz be a szervezetedbe. Számos alapvető étellel tudsz ezen a problémán segíteni kis odafigyeléssel. A hatás nem marad el!

Egy tál zab
A zab idegerősítő és szorongásoldó. Gyógyír a fáradtságra: reszeljünk a zabunkra egy almát, egy répát és egy kevés zellergumót, facsarjunk rá friss narancs- vagy citromlevet, és fogyasszuk el éhgyomorra. A zab magas élelmi rostokban és B1 vitaminban gazdag, ami közismert, hogy hatásos gyógyír a fáradság ellen.

Egy marék dió
A dió zsírsavai telítetlenek, ami jót tesz a koleszterin szintnek, tele van nyomelemekkel. Vastartalma vérszegénység ellen, B-vitaminjai az idegrendszer karbantartásában fontosak, tisztítja és erősíti a májat is. Növésben lévő gyereknek, fáradt szülőknek napi két-három szem dió fogyasztása erősen javasolt. Remek gyógyír a depressziósok számára is.

Teljes kiőrlésű pirítós
Ez a komplex szénhidrát elegendő energiát biztosít számunkra, anélkül, hogy megemelné a vércukor szintet.

Narancs vagy paprika
A bennük lévő magas C-vitamin kellő frissességet és lendületet kölcsönöz számunkra. Csökkenti a stresszt és energizálja szervezetünket.

Egy csésze krémes görög joghurt
Egyszerre finom és egészséges. Nagy előnye a benne rejlő fehérjékben és emésztést segítő probiotikus baktériumokban rejlik. Lágy és krémes, így a tested gyorsabban feldolgozza, mint a szilárd ételeket, ami azonnali energiát biztosít. Ez a gyors energiatöbblet azonban tartós is egyben, hiszen a joghurtban nagyon kiegyensúlyozott arányban találhatók meg a fehérjék és a szénhidrátok. Ez azért előnyös, mert a
fehérjék hosszabb ideig maradnak a gyomorban, mint a szénhidrátok, így
folyamatos energia-utánpótlást jelentenek.

Forrás: newsee.hu