KÖVESD A ZSÍRÉGETŐ, TÖMEGNÖVELŐ MOZDULATOKAT!


ÖSSZEFOGLALÓ
Martin Rooney személyi edző, a program kreátora szerint érdemes köredzésszerűen felhasználni a következő gyakorlatsort. Útmutatója alapján minden feladatból 10 ismétlést hajts végre, és annyi kört, amennyi a negyed órádból kitellik. Épp annyit pihenjél csak, hogy neki tudj rugaszkodni a következőnek. Ahogy hozzászoksz a terheléshez, úgy növeld az ismétlésszámot és csökkentsd a pihenőidőt!

SAJÁT TESTSÚLYOS GUGGOLÁS
Állj vállszélességű terpeszbe. Süllyesz a súlypontod úgy, hogy a hátad egyenes maradjon és a sarkaidra terhelsz. A legalsó ponton a combod legyen párhuzamos a talajjal. Tartsd ott lent ki egy pillanatig majd a farizmok összeszorításával emelkedj vissza kiinduló-helyzetbe!

Dzsúdó fekvőtámasz

Kezdj a fekvőtámasz pozíciójában, de a talpak legyen csípőszélességben egymástól. Illetve told fel a csípődet olyan magasra, hogy a tested egy fordított ’V’ betűt formázzon. Karhajlítással süllyeszd először a felsőtested a talaj felé, az állad épphogy érintse a talajt. Miközben most az alsótestedet engeded lefelé karnyújtással emelkedjen felfelé a fej és a vállak. Majd visszafelé végrehajtva a mozdulatok told vissza magad kiinduló-helyzetbe!

SPRINTER FELÜLÉS
Feküdj le hanyatt a talajra, lábak nyújtva, karok derékszögben behajlítva, alkal felfelé néz. Ülj fel úgy hogy a jobb kart előrelendíted, a könyököddel megpróbálod megérinteni a behajlított és felhúzott láb bal térdét, miközben a bal kart egyidejűleg hátralendíted. Feküdj vissza kiinduló-helyzetbe, majd ismételd meg a másik oldalon is. Ez számít 1 ismétlésnek! 

Forrás:menshealth.hu