Tudd meg, melyek azok az ételek, italok, melyek nemcsak finomak és laktatóak, hanem még a zsírt is égetik!
Sokaknak a fogyókúra egyet jelent az önsanyargatással és még a hűtőszekrény előtt sem mernek elhaladni, nehogy kísértésbe essenek és falatozgassanak a tartalmából. Pedig vannak olyan ételek, melyek fogyasztása nem csak hogy megengedett, hanem ajánlott is a diéta alatt, hiszen kitűnő zsírégető hírében állnak. Hogy mégis melyek ezek?

Szilva
A szilva az egyik legjobb gyümölcsünk az anyagcsere fokozására. Enyhe has-és vízhajtó hatása miatt kiváló az emésztési problémákra, és mivel rengeteg rostot tartalmaz, serkenti a bélműködést is, így a méregtelenítésben, valamint a fogyásban is nagy szerepe van. Valódi szépítő táplálék, ugyanis magas vitamin-és antioxidáns tartalma miatt nemcsak a szervezet, hanem a bőr fiatalságát is hosszan megőrzi.

Ananász
Szinte nincs is olyan fogyókúrázó, aki ne lenne tisztában ennek az egzotikus gyümölcsnek az áldásos hatásaival. Az egyik legerősebb zsírégetőnk, hiszen a benne található bromélia nevű enzim igen gyorsan képes lebontani a zsírokat. Rengeteg C-vitamint, valamint magnéziumot tartalmaz, melyek nagy szerepet játszanak az anyagcsere serkentésében és a vizeletháztartás normalizálásában. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már egy külön diétát is építettek rá.

Citrusfélék
Magas C-vitamin tartalmuknál fogva az összes citrusféle jelentős zsírégető hatással bír. Az aszkorbinsav ugyanis segíti az L-karnitin termelődését, mely köztudottan felgyorsítja a fogyás folyamatát. Sokan tartanak tőlük savasító tulajdonságuk miatt, de amennyiben mellette lúgosító kúrákat is beiktatunk, akkor semmi kárt nem okozhatunk magunknak.

Chili
Sokan nem szeretik a túl erős és intenzív ízeket, pedig a chilit nyugodtan segítségül hívhatjuk, ha fogyókúrára adjuk a fejünket. A benne lévő kapszaicint a zsírégető masszázshoz használt krémek alapanyaga is, nem véletlenül, hiszen hihetetlen sebességgel bontja le a felesleget. A chili – ugyanúgy, mint a cayenne bors- egyfajta termogenetikus élelmiszer, így még jóval a fogyasztása után is égeti a zsírt.

Zöld tea
A zöld tea a keletiek kedvenc itala, hiszen ugyanolyan jó élénkít, mint a kávé, ráadásul a benne lévő polifenolok elősegítik a zsírégetést, sőt, még a méregtelenítésben is óriási szerepük van. Emellett felgyorsítja az anyagcserét, így kutatások bebizonyították, hogy ha csakis zöld teát fogyasztunk, akkor akár négy százalékkal is több zsírt égethetünk el.

Forrás: mindigno.hu