Sajnos a sminknek van egy olyan nagyon rossz tulajdonsága, hogy bármilyen minőségi alapanyagokkal dolgozunk is, és bármilyen gonddal applikáljuk is fel, nem bírja ki az egész napot. Azonban az élettartama egy-két trükkel meghosszabbítható.

Sminklemosó kendő

Nem pont az lenne a cél, hogy meghosszabbítsuk a smink élettartamát? De igen. A lemosó kendők erre is használhatók. Mikor a szemceruza vagy a szempillaspirál mázgálódni kezd, akkor a kendő segítségével óvatosan eltávolíthatjuk a felesleget.
 Itatóspapír

Gyakori jelenség, hogy egy idő után a sminkelt bőr elkezd zsírosan fényleni. Újabb réteg púder helyett célravezetőbb megoldás, ha egy darabka itatóspapírral felitatjuk a felesleges olajat a bőrről. Nem kell félni, a púder a helyén marad.

Szemfesték SOS

A szemhéjárnyalók egyik igencsak rossz szokása, hogy meggyűrődnek. Ezt azzal orvosolhatjuk, hogy az ujjunkkal (mossunk előtte kezet a fertőzések elkerülése végett) elsimítjuk a festéket.

Szájfény, okosan

A rúzs a nap folyamán elvesztheti vonzó ragyogását. Ha nem akarunk újabb adagot kenni az ajkakra, akkor egy színtelen ajakfénnyel feléleszthető a szín. Amennyiben az ajakfényünk rózsaszín vagy pirosas, és a pirosítónk már letűnt az arcunkról, vigyünk fel egy leheletnyit belőle az orcákra, senki se fogja megmondani, hogy szájfénnyel ügyeskedtünk.


Forrás: donna.hu