Hunyorgunk, erőltetjük a szemünket, de nem megy, eszük ágában sincs a betűknek előbújni az újság hasábjairól, még véletlenül se akar az utca túloldalán élesebbé válni a számozás.

Még ha a lehető legjobban be is van állítva a szemüvegünk, kontaktlencsénk, alkalmanként akkor is találkozunk ezekkel a helyzetekkel. Mikor például levesszük a szemüveget, mert hiába a méregdrága taszítóréteg a lencséken, csak megült rajtuk némi pára; vagy ha valami belemegy a szemünkbe, és így a kontaktlencsét ki kell vennünk.

Sokan csak legyintünk, és beletörődünk, hogy ez van, ezt kell szeretni.

Álljunk meg egy percre, és gondolkodjunk el rajta, hogy életünk folyamán hányszor, de hányszor nem törődünk bele, ha valami nem optimális az életünkben. Sokszor, ugye? Miért ne tehetnénk meg ezt a látásunkkal is, és itt most nem az optikai segédeszközökről beszélünk. Hanem a lézeres látásjavításról.

A lézer szóról sokunknak az ilyen-olyan sci-fik jutnak az eszébe, melyekben a fénynyalábokkal jobbára egymást szelik, negyedelik a hősök. Azonban a lézertechnológia a valóságban egészen másról szól. Segítségével például a szem szaruhártyája oly módon formálható át, hogy eltűnnek, vagy legalábbis jelentős mértékben csökkennek a látási hibák. Mindez szinte fájdalommentesen érhető el, ezek a beavatkozások még hírből se ismerik a tűt és a cérnát.

Ez a technológia azonban csak magasan kvalifikált szakemberek kezében válik gyógyító erővé, mint amilyenek a Saint James Szemészeti Központ orvosai, nővérei és a lézerberendezés tökéletes működését biztosító mérnökök is.

A tudás és szakértelem mellett a központ fontosnak tartja, hogy a hozzájuk fordulók első osztályú törődésben részesüljenek. Ennek érdekében az első vizsgálattól a műtéten át az ellenőrzésekig ugyanaz az orvos foglalkozik a páciensekkel, esetleges problémák esetén a nap bármely szakában telefonos segítség kérhető, illetve a gyógyulást többszöri kontrollal követik nyomon (előzetes egyeztetéssel vidéken is kérhető a felülvizsgálat).

Ezen felül a beavatkozásra nem kell hosszú hónapokat várni, akár az alkalmassági vizsgálatot követő héten is sor kerülhet rá. A gyorsaság pedig nem befolyásolja az árat, melyet úgy alakítottak ki, hogy ne csak a magasabb fizetési kategóriába tartozók, hanem az átlagember is élhessen a lehetőséggel, igény esetén gyors elbírálású 0% THM-ű hitellel.

 Forrás: donna.hu