A lapos (vagy kockás) has minden nő és férfi álma! Ha nem férsz már bele a kedvenc ruhadarabjaidba, végezhetsz néhány tornagyakorlatot, viszont hogy hatékonyabbá tedd a sportolást, fogyassz olyan élelmeket, melyek lefaragják rólad a hasi párnácskákat.



1. Csirkehús

Laktató és hosszú ideig képes távol tartani tőled az éhséget. Továbbá, a sovány húsok, mint amilyen a csirke is, segítenek abban, hogy stabilizáld a vércukorszintet a szervezetedben. Amikor éhes vagy, általában szénhidrátok és édesség után vágysz. Ha ezeket is fogyasztod, akkor amellett, hogy növeled a hízásra aló esélyt, puffadást is okozhatsz magadnak (amitől a hasad még nagyobbnak tűnhet).

Tipp: készíts inkább csirkehúst friss zöldségsalátával, uborkával, mandulával, olívaolajjal, bazsalikommal és citromlével ízesítve.

Ezt olvastad? Miként lehet lapos hasad, edzőterem nélkül?

2. Dinnye

Vigyázat: a puffadást nem a szervezetben felgyűlemlő víz okozza! Sőt, a magas víztartalmú ételek hozzájárulnak a puffadás és a székrekedés elkerüléséhez. Mi több, a puffadás egyik jele lehet a vízhiánynak! Ezért igyekezz minél több folyadékot inni, vagy olyan ételeket enni, amelyek víztartalma magas(abb).

Tipp: keverj dinnyekockákat a napi joghurt-adagodba!

3. Pépes italok (smoothie-k)

Ahhoz, hogy leépítsd a zsírpárnákat a hasadról, nem kell koplalnod. Sőt, többet kell enned: kis adagokban, gyakoribb időközönként. Ez a módszr segíti az emésztést, így nem fog kínozni a puffadás sem. Napközben egy rostos ital távol tartja tőled a farkasétvágyat, ugyanakkor ellátja a szervezeted a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Tipp: turmixolj össze két zöldalmát, egy fél citrom levét, egy marék spenótot, egy sárgarépát és egy fél csésze vizet. A végeredmény: egészséges, tápláló pépes ital.

4. Joghurt

A joghurt a lapos has jóbarátja. Vízben gazdag, ráadásul a benne lévő baktériumkultúrák segítenek karbantartani a gyomrot és a bélflórát. És nem utolsó sorban, a zsírszegény készítmények kalóriatartalma alacsony.

Tipp: fogyaszthatod önmagában, vagy smoothie formájában zabpehellyel és dióval.

Ezt olvastad? Hasizomfejlesztés, a szakértők tanácsával

5. Tojás

A tojás fontos fehérjeforrás. Ez azt jelenti, hogy laktató és hosszabb ideig nem fogod kívánni az ételt, ha tojást fogyasztasz. Továbbá segíti az emésztést, ezáltal megelőzi a puffadást.

Tipp: készíthetsz tükörtojást zöldségekkel, omlettet vagy tojásos salátát.

Forrás: twice.hu