Huszonegy-két évesen még vérig sértődünk, ha az eladó személyit kér tőlünk az italosztályon, ám a harmadik x felett már visszasírjuk ezeket a régi szép időket. Közben pedig bőszen kenjük a szemránckrémet, és vetjük be a különböző fiatalító trükköket. Azonban nem vagyunk tévedhetetlenek, és így könnyen megeshet, hogy a kívánt hatásnak pont az ellenkezőjét érjük el. Nézzünk néhányat a leggyakrabban előforduló öregítő-fiatalító praktikák közül!

1, Szőkére festjük a hajunkat

A világos hajszín nem illik minden bőrárnyalathoz, és akár éveket is öregíthet rajtunk. A legtöbbünk bőre ugyanis az életkor emelkedésével veszít hamvasságából és kissé fakóbbá, esetenként sárgásabb árnyalatúvá válik. A szőke pedig kiemeli ezt, pontosan azzal, hogy hasonló árnyalat. Ha ebben a cipőben járunk, akkor érdemesebb egy kontrasztos színt is kipróbálni, mondjuk világosbarnát, esetleg vöröses-barnát.

2, Spórolunk a kondicionálón

Nem az ősz hajszálak öregítenek a legjobban. A durva, száraz haj sokkal, de sokkal kegyetlenebb ebből a szempontból. A kor előrehaladtával a hajnak egyre több hidratálásra van szüksége. Ahhoz, hogy ezt biztosítsuk, a szokásos sampon-balzsam rutin mellé érdemes új elemeket is beépíteni a hajápolásunk menetébe. Hetente legalább egyszer mélykondicionálókkal, hajmaszkokkal kényeztessük a tincseinket. Ez nem is olyan nagy áldozat a selymesebb, ragyogóbb, fiatalosabb hajkoronáért, ugye?

3, Túlhámlasztunk

Habár ajánlott megszabadulni az elhalt hámsejtektől, tartózkodni kell a túl sok bőrradírtól, mivel az új bőrsejtek érzékenyek a környezeti hatásokra, melyekkel ha idejekorán találkoznak, az érzékennyé öregnek tűnővé teszi a bőrt. Hetente háromszor, finom radírral azonban nyugodtan át lehet dörzsölni az arc, a nyak és a dekoltázs bőrét.

4, Melltartók terén is ragaszkodunk a régi szokásokhoz

Sokan továbbra is olyan méretű melltartókat veszünk, melyeket évekkel korábban, nem veszünk tudomást róla, hogy ahogy szaporodnak a születésnapi tortánkon a gyertyák, úgy változik a testünk – beleértve a kebleinket is. Érdemes hát megvizsgálni, hogy valóban az-e még a méretünk, mint gondoljuk. A fehérneműboltokban készségesen segítenek is kiválasztani a minden szempontból legoptimálisabb darabokat. Érdemes inkább kevesebb, de jobb minőségű melltartóba beruházni, mint több, de kevésbé optimálissal büszkélkedni.


5, Vízként isszuk a kávét

Mindegy milyen szuper hidratáló krémünk van, önmagában nem elég az egészséges hidratált bőrhöz. Ahhoz bizony megfelelő mennyiségű folyadékot is el kell fogyasztanunk, ami ne kávé, alkohol, üdítő legyen, hanem víz, ásványvíz vagy tea. Napi 2-3 liter folyadék elfogyasztását szokták javasolni a szakemberek, amibe nem csak a megivott, hanem a szilárd ételekben lévő víz is beletarozik, melyek közül a zöldségek és a gyümölcsök a legmegfelelőbbek erre a célra.

6, Erősen kihúzzuk a szemünket

A túl erős, túl hangsúlyos szemkontúrtól lelkünk tükrei kisebbnek tűnhetnek, ami éveket adhat a megjelenésünkhöz, és ráadásul a szem effajta hangsúlyozása még a ráncokat is kiemeli. Bánjunk hát finomabban a szemceruzával, lehetőleg olyat válasszunk, amit egy kicsit el tudunk satírozni a felvitel után.

7, Tompa színeket viselünk

A szürke alapárnyalatú színek fakíthatnak, és így évekkel idősebbnek mutathatnak minket a valós korunknál. Ez különösen azokra a színekre igaz, melyeket az arcunkhoz közel szoktunk hordani, mint például a kendőké. Általában a következő színektől ajánlott óvakodni: sápadt levendula, barnás-szürke, piszkos rózsa és fáradt szürke.

8, Túl bő ruhákba bújunk

Még ha már nem is vagyunk olyan karcsúak, mint tiniként, és felugrott ránk néhány zsírpárna, azt nem javasolt lötyögőn bő ruhák alá rejteni. A „zsákba bújás” ugyanis a valósnál nehezebb idomokat varázsol nekünk, és így idősebbnek is tűnünk. Szánjuk rá az időt, hogy megtaláljuk a legjobban álló darabokat, esetleg keressünk fel egy varrónőt. Ebben az esetben is érdemesebb a kevesebb, de jobb elvét követni.

9, Túl sok a púder


 A több rétegnyi smink, melyet abban a reményben kenünk magunkra, hogy eltünteti a ráncainkat, pont az ellenkező hatást válthatja ki – kiemelheti azokat. Hogy ez ne történjen meg, könnyű hidratáló alapozóval kezdjük a sminkelést, és csak akkor használjunk „extra” korrektort, ha az nagyon muszáj, mint például mikor sötét karikák integetnek a szemünk alól, vagy ha pigmentfoltok jelentek meg az arcunkon.

10, Túl nagy súlyokat emelgetünk az edzőteremben

Nem, nem kell felhagyni az edzéssel. Azonban a nagy izomcsoportok túlerőltetése, mint amilyen a tricepsz, a négyfejű combizom és a bicepsz, hosszútávon megereszkedéshez vezethet, mivel a kötőszövetek az évek múltával meglazulnak, és a túlerőltetett, korosodó izom nemkívánatos irányba terelheti a bőr feszességét. Összpontosítsunk a kisebb izmokra a nagyok körül, ami sokkal kiegyensúlyozottabb megjelenést fog kölcsönözni nekünk. Az edzéseken kis súlyokat használjunk, és inkább az ismétlések számát növeljük

 Forrás: donna.hu