Liv Tyler különleges szépségét sokan irigylik, és az is sokakat érdekel, hogyan tudja megőrizni szépségét a 34 éves színésznő. Az Elle riporterének nemrég elárulta, hogy a géneknek és nagymamája szépségtitkainak köszönheti, hogy a civil életben és a vörös szőnyegen is tündököl.

Híressé vált ajkait rocksztár papájától, Steven Tylertől örökölte, ahogy hajuk is sok hasonlóságot mutat, bár ez elsőre nem annyira szembetűnő, mert egészen máshogy ápolják. Anyai oldalról is kifogástalan géneket örökölt, hiszen édesanyja, Bebe Buell a hetvenes években keresett modell és playmate volt – később átigazolt ugyan punkrock énekesnőnek, de ez vonásai szépségéből mit sem von le. Szépségápolás terén illemtan tanár nagymamája volt rá maradandó hatással, aki valódi kincsesbányának bizonyult, ha szóba került a téma, így a jó génekre sikerült még rátenni pár lapáttal. „Sokat tanultam tőle a testápolásról. Arról, hogy mindig illatosnak kell lenni, és hogy mindig időt kell szánni a szépségápolásra.” – árulta el Liv az interjúban. Azt is tőle tanulta, hogy fehér ceruzát használjon a körmei alá, hogy ezzel kiemelje természetes szépségüket, és ápoltabbnak tűnjön. Ezenkívül pedig számos olyan praktikát alkalmaz, amit kifogástalan modorú nagyanyja hagyományozott rá.

Haját szemmel láthatóan Steven Tylertől örökölte, ám nem követi apja hajápolási elveit, ugyanis nem vonzza a rocksztároknál már-már kötelező lobonc, inkább a puha, sima tincsekre esküszik. „Eléggé különböző frizuránk van. Ő  szeret mindenfélét beleaggatni a hajába, ezenkívül szereti előrehajolva szárítani a haját két hajszárítóval, hogy ezzel növelje a volumenét, míg én inkább azt szeretem, ha egyenes.” Az interjúban azt is bevallotta, hogy szereti figyelni a profi fodrászok munkáját, és amikor maga készíti el a frizuráját, illetve ápolja a haját, alkalmazza az ellesett trükköket. „Nagyon sok balzsamot használok –majdnem egy maréknyit -, és nagyon sokáig hagyom a hajamon. Ez igazán puhává és selymessé teszi a hajam.” – meséli.

Arckrémek és maszkok területén azonban teljes az egyetértés, ugyanis mindketten komoly készletekkel rendelkeznek. Ezt az információt sokaknak nehéz beilleszteni Steven Tyler képükbe, de végül is valamivel kompenzálni kell a kemény bulikat. Liv tehát komolyan veszi a bőrápolás kérdését, és valóban alapos, ha erről van szó. Nemcsak krémekkel és maszkokkal turbózza azonban a bőrét, hanem a táplálkozását és a folyadékbevitelét is igyekszik a helyes mederben tartani, hogy belülről is segítse a bőrét. „Nagyon szeretnék tisztító koktélt készíteni, de elég nehéz, amikor az ember New Yorkban él és van egy gyereke.” – panaszkodik. „Épp ezért csak annyit teszek, hogy igyekszem sok friss zöldség- és gyümölcslét inni, különösen uborkalét, amitől úgy érzem, sokkal ragyogóbb és hidratáltabb a bőröm.”

 Forrás: donna.hu