A comment:com, mint oly sokszor a múltban, most is segítségére siet a tévéknek, ha kell nekik az ingyenkontent, ha nem, hiszen az a dolgunk, hogy igyekezzünk jobbá tenni a magyar tévézést, már amennyire ez szerény eszközeinkkel elképzelhető. Eddig nem jártunk túl sok sikerrel, bár ha csak egy embert lebeszéltünk a Ridikül vagy a Bűnök és szerelmek nézéséről, akkor már beljebb vagyunk a karmaversenyben.

EVA_0092_r.jpg

Ezt az elvet követve, és látva a The Voice amerikai kiadásán, hogy milyen jót tesz egy műsornak a vérfrissítés, most megpróbálunk komolyan tanácsot adni a Tv2-nek a Malek Andrea és Somló Tamás helyére beülő zsűritagok személyét illetően. Aki nem tudná, az amerikai The Voice az NBC adó legnézettebb műsora, a zsűrije eddig is a “hogyan rakjuk össze tehetségkutatónk zsűrijét úgy, hogy tuti ne bukjunk” mintapéldánya volt.

Blake Shelton, Cee Lo Green, Adam Levine és Christina Aguliera olyan tökéletes összhangban vitte a hátán a műsort, hogy azt még tulajdonképpen az énekesek nélkül is szívesen elnéztük, a folyamatos zrika, az a küzdelem (vagy annak megjátszott, de nem feltűnő változata) ami az egyes énekesekért ment, kifejezetten élvezetessé tette a The Voice-t. Idén Cee Lo helyére Usher, Aguliera székébe meg Shakira ült bele, de a dinamika nem sokat változott, a zsűri továbbra is jó, és érdekes maradt.

v_1.jpg

Namármost. Tavaly a The Voice magyar kiadása nemcsak azért sikerült egy fokkal halványabbra, mint vártuk, mert az énekesek között igazán kiemelkedő hangú jó, ha három akadt, hanem azért is, mert a zsűri nem működött. Caramel és Mező Misi önmagában jó volt, de kevés ahhoz, hogy Malek Andrea totálisan félreértelmezett, heherészését vagy Somló széteső kommentárjait ellensúlyozza. A Tv2 lépett, Caramelt és Mezőt megtartotta, Malek és Somló mellett pedig távozik a műsor producere, Wágner Tamás is. Utóbbit a színfalak mögött majd pótolják valakivel, de az igazán embert próbáló feladat a két zsűritag helyettesének megtalálása lesz.

Gondoltuk, segítünk a tévének, és persze számítunk a comment:com legendásan tájékozott és minden tudó komentelőire is, tessék szépen szavazni a mi javaslatainkra, illetve a poszt alatt javasolni újabb Híres Arcokat, akikkel fel lehet pörgetni a műsort egy kicsit. Az világos, hogy kell egy nő a kanszagba, így először azt nézzük meg, a piacon ki van olyan énekesnő/előadó, aki hiteles, laza, és helyt tudna állni a beszólásversenyben.

Szinetár Dóra - a Nagy Duettben kiderült róla, hogy nagyon vagány tud lenni, és a gyárilag nagyszájú Dopeman mellett sem maradt alul. Laza volt és szerethető, de pont annyira kihívó, hogy odafigyeljenek rá. Őt nemigen dumálná ki Mező Misi, és ha olyan arcot keresnek, akit nem használtak már el más műsorokban, akkor nagyszerű választás lehet.

szinterár.jpg

Rúzsa Magdi - a köztévé Dal című műsorában már volt zsűritag, a szakmaiságot minden esetben megfelelően képviselte, hangja van, közkedvelt előadó és hiteles. Kérdés, hogy mennyire tud együtt dolgozni a többiekkel - egy négyfős csapat összeállítása iszonyú kemény meló, nem elég, ha hárman jók együtt, mind a négy dominónak a helyén kell lennie.

rúzsa.jpg

Falusi Mariann - szintén volt már zsűritag, és nem vallott szégyent, arról nem tehetett, hogy amikor Radics Gigi először megszólalt a Megasztár 6-ban, vége volt a műsornak. Hiteles arc, és nagyszerű énekes, de már többször és több Tv2-s műsorban is szerepelt, pedig ha valaki simán beszállhatna egy zrikaversenybe a faszikkal, az ő.

falusi.jpg

Harcsa Veronika - meglepne ha elvállalná, de jól járna vele a Tv2. Olyan réteget is a képernyő elé ültetne, aki egyébként nem feltétlenül kapcsolna oda a műsorra. Énekelni szintén tud, viszont nagyon egy műfajban mozog, és nem biztos, hogy tudna mit kezdeni egy popénekesnővel.

harcsa.jpg

Galambos Dorina - igaz, ő túl sokat nem tett le az asztalra, de a Dalban a Mrs. Columbo énekeseként üde színfolt volt. Nagy szája van, és el tudja magát adni, a kérdés csak az, hogy melyik korosztály lenne igazán vevő rá. Ami viszont különösen mellette szólhat az, hogy Pély Barna csaja, akit simán el tudunk képzelni negyedik zsűritagnak, hiszen a kettőjük dinamikája, az, ahogy (várhatóan) küzdenének egymással az énekesekért, lehet megérne egy próbát.

galambos.jpg

Tóth Gabi - egy ilyen műsor zsűrijébe olyan énekesek/mentorok kellenek, akikre odafigyel a néző. Tóth Gabi ilyen, ha a színpadon van, legyen az egy táncos műsoré, vagy egy saját koncerté, az ember nézi, mert szuggesztív egyéniség. Jól felépített, vad, rakoncátlan stílusa lehet az agyára megy sok nézőnek, de pont ezért kapcsolnának oda a műsorra. Mindegy miért, csak nézzék, ugye.

tóth.jpg

A negyedik zsűritag a The Voice kézikönyve szerint férfi, ha az első magyar évadból indulunk ki, akkor idősebb, tapasztalt előadó, aki már letett valamit az asztalra. A 18-49-es korosztályt viszont nagyon kevés ilyen magyar előadó tudja megfogni, így lehet ezen változtatni kellene. Az ilyenkor felmerülő állandó neveket (Lukács, Lovasi, Ákos) nem vesszük be a buliba, mert vagy nem vállalják, vagy olyan feltételeket szabnak, amiket nem lehet teljesíteni.

Presser Gábor - a nagy öreg vonalán Pici bácsi lenne az egyik klasszikus arc, akinek a hitelességében senki nem kételkedik, ért a zenéhez és biztos tud olyasmit mondani az énekeseknek, amivel előrébb jutnának a pályán. Somló miatt szinte kizárt, hogy felkérnék, ráadásul túl nagy a tekintélye ahhoz, hogy a többi három zsűritag csak úgy vitatkozzon vele.

presser.jpg

Kóbor János - a magyar poppiac másik olyan szereplője, aki az idősebb generációt tuti a The Voice mellé állítaná, és lazább is, mint Presser, így a többi zsűritagot sem feszélyezné annyira. Azt nem tudni, mennyire van benne a mai nemzetközi és magyar popzenében, és félő, hogy csak egy srófra (rock) járna az agya, bár ez nekünk speciel tetszene.

kóbor.jpg

Pély Barna - Galambos Dorina pasija maga is egy tehetségkutatóban, a Kifutóban tűnt fel, azóta a United tagja, dalszerző, énekes. Ismeri mindkét világot, pontosan tudja, mi az, ami ahhoz kell, hogy valaki egy tévéműsorban sikeres legyen. Van egy olyan érzésünk, hogy a csajával közösen jó párost alkotnának, ráadásul ők nemigen húzódoznának a nyílt konfrontációtól sem.

pély.jpg

Dopeman - ha szigorúan véve csak a fazonra menne rá a Tv2, ha a műsorba egy laza faszi kellene, aki nem ijedne meg attól, hogy esetleg valakit élő adásban kellene leoltania, akkor Pityinger László tökéletes választás lenne. Ami az énektudást illeti, ott Lászlónknak van némi hiányossága, mégis, milyen tanácsot adhatna egy már félprofi vagy profi énekesnek?

dopeman.jpg

Majka - volt ő már mindkét tévén, szóval ez nem lehet akadály, és kellőképpen vagány is ahhoz, hogy a zsűriben ne valljon szégyent, ráadásul a fiatal célcsoportban van neve is. Énekelni megint csak nem nagyon tud, de egy lépéssel azért bőven előrébb tart, mint Dopeman. Ha a Tv2 a nézettségre megy rá, tökéletes választás lenne.

majka.jpg

Kiss Tibi - a Most múlik pontosan az egyik legtöbbet feldolgozott magyar számmá nőtte ki magát az elmúlt években, ha a Quimby soha többé nem csinál semmit, akkor is bevonult vele a magyar rocktörténelembe. Kiss dettó hiteles, szerethető arc, de nem a kertévék közönségének megfelelő vonalon, ami nagy kár, mert szívesen elnéznénk a zsűriben. Nemigen vállalná él.

kiss.jpg

Varga Livius - a Quimby másik motorja tapasztalt tévés, volt már egy kvázi tehetségkutató, a viasatos Cég hangja műsorvezetője is. Neki is elhisszük, amit mond, de ő sem azok közé tartozik, aki elvállalna egy ilyen műsort, vagyis nem hisszük róla. Pedig Mező Misivel jót vitatkoznának.

varga.jpg

Nos, ők azok, akikre mi gondoltunk, tessék szavazni, majd kommentekben megírni, kiket hagytunk ki a szórásból. Ja, és a ma megjelent Kovács Katit Somló helyére-találgatás sem rossz, csak ezt a posztot még korábban írtuk, és valahogy pont őt nem tudjuk elképzelni a nagy piros székben.