A félreértések elkerülése végett: nem arról a ruhakapocsról fogunk most szót ejteni, mellyel régen a ruhájukat tűzték össze az emberek, ugyanis ez a fibula jelentése. Sokkal inkább egy új, ígéretes magyar márkáról.

Ne ess kétségbe, ha még nem hallottad az új márka nevét, hiszen csak most debütált az első kollekciójuk. A tervezők személyében Kránitz Orsolyát és Nagy Dorottyát üdvözölhetjük, akik 2011-ben szerezték meg diplomájukat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán. Maga a tavaszi-nyári kollekció a TOLEDO nevet kapta. Hogy miért? Mert a lányok fő inspirációforrása az úgynevezett toledo hímzés. Eme technika alkalmazásával kívánják felhívni a figyelmet a már-már feledésbe merült, hagyományos kézműves értékekre. Ahogy ők írják: „Célunk, hogy felelevenítsünk egy tradicionális technikát modern formába öntve”.

Mire számíthatunk a Fibula 2013-as tavasz-nyári kollekciójában? A fő szín a fehér, hiszen ezen a semleges színen látszik meg a legjobban a hímzés. Mellette természetesen megtaláljuk az élénkebb színeket is, mint a zöldet, a kéket, türkizt és néhol a sárgát (főleg a fröcskölt és akvarelles hatású darabokon). Egyszerű, letisztult vonalak jellemzik a ruhákat. A mini ruháktól kezdve, a lengébb nyári ruhákon át az elegánsabb, irodai öltözékekig mindenféle stílust felsorakoztatnak: így nem kötődnek egy bizonyos korosztályhoz, mondhatni kortalan a kollekció.


Azt említettük már, hogy nem csak nők számára terveznek, hanem férfi szekciójuk is van? Öröm látni, hogy egyre több fiú nyit a stílus felé. Nem csak felkap egy sportcipőt és egy szakadt farmer-kapucnis felső párosítást, hanem azért reggel elgondolkozik, hogy mit is vegyen fel. Tehát azok a fiúk, akik adnak magukra, nyugodtan nézegessék a kollekcióról készült képeket. Reméljük ők is találnak kedvükre való darabokat. A ruhák olyan természetes anyagokból készültek - mint a pamut és a selyem -, melyek a tikkasztó hőségben is hagyják szellőzni a bőrünket.

Aki kedveli a hazai tervezőket, nyitott az újdonságra és a művészetekre, szereti az egyedi ruhadarabokat, és nem akarja, hogy feledésbe merüljenek a kézműves technikák, az biztosan beleszeretett a Fibula nyújtotta stílusba. Ha nem csak képeken szeretnétek gyönyörködni a kollekció darabjaiban, akkor látogassatok el a Blackdoor showroomba (1061 Budapest, Hegedűs utca 3.)! Ha pedig naprakészek szeretnétek lenni a márkával kapcsolatban, akkor nyomjatok egy like-ot a facebook oldalukra! Az Értünk.hu nevében további sok sikert kívánunk a tervezőpárosnak, és gratulálunk a kollekcióhoz!

Forrás: ertunk.hu