Frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket készen is kapni, de sokkal izgalmasabb és gazdaságosabb, ha magunk készítjük el ezeket a frissítő italokat. Így legfeljebb a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen leveket fogyasztunk. Most adunk néhány ötletet!






Gyömbéres-grapefruitos répalé

Hozzávalók

2 grapefruit szeletelve
5 sárgarépa szeletelve
1 cm friss gyömbér

Elkészítés

A hozzávalókból gyümölcsprés segítségével készítsük el a frissítőt.

Spenótos dzsúsz uborkával és zellerrel

Hozzávalók

120 g bébispenót
1 uborka
1 zellerszár

Elkészítés

Vágjuk nagyobb darabokra a zöldségeket, majd tegyük a gyümölcsprésbe.

Céklás almadzsúsz mentával

Hozzávalók

1 kisebb cékla szeletelve
5 sárgarépa szeletelve
1 alma kimagozva, szeletelve
50 g mentaágacska

Elkészítés

Tegyük a hozzávalókat a gyümölcsprésbe, majd fogyasszuk azonnal.

Kiwis-uborkás dzsúsz

Hozzávalók

8 kiwi
3 zöldalma
1 kígyóuborka harmada
1 cm friss gyömbér
friss mentalevél

Elkészítés

A gyümölcsöket és a zöldségeket vágjuk kisebb szeletekre, tegyük gyümölcsprésbe és jégkockával tálaljuk.

Forrás: ellemagazin.hu