Debrecen – Nagyváradra utazik Vidnyánszky Tragédiája áprilisban és májusban. Madách Imre klasszikus műve nyolc alkalommal kerül színre a szomszéd nagyvárosban.

Áprilisban és májusban összesen nyolc alkalommal lesz látható a Vidnyánszky Attila által Debrecenben rendezett Az ember tragédiája a nagyváradi Szigligeti Színházba. Az előadás főszerepeit Vass Magdolna, Trill Zsolt és az egyébként erdélyi Pálffy Tibor alakítja. A Tragédia első előadása Nagyváradon április 26-án lesz.

„A jelen világállapotban a földi lét valóban válságba került – mondja Vidnyánszky Attila rendező. – A Tragédia hőseinek, az Úrnak, Lucifernek, Ádámnak és Évának is ebben a teljesen új viszonylatrendszerben kell megszólalniuk és cselekedniük.

Valóságos kiűzetésünk, Paradicsomon-kívüliségünk drámáját kell hitelesen megélnünk a színészekkel együtt. A történelmi színek realizmusával szemben azok álomszerű kezelésére helyezem a hangsúlyt. Fontosnak tartom Madáchnak azt a végső, életigenlő gesztusát, amely Éva álmát, az áldott állapotot, a várakozást, a derűt helyezi az előtérbe, mint emberi megoldást.”

Nem csupán a Csokonai Színház produkciója utazik idén tavasszal, ugyanis májusban négy határon túli színházat lát vendégül a debreceni teátrum. A szatmárnémetiek a Világjobbítókat, a nagyváradiak A nagy Romulust, a sepsiszentgyörgyiek a Mint a fagyöngy című produkciót, a székelyudvarhelyiek pedig Az őrült naplóját mutatják be a cívisvárosban.

forrás: dehir.hu