A szerelmi élettel való elégedettség időskorban szorosan összefügg az élettel való általános elégedettséggel.
A szexuálisan elégedett idősebb nőknek kevesebb problémájuk van az öregedéssel. Ebben nem játszik szerepet, hogy milyen gyakran aktívak szexuálisan.

Amerikai tudósok összefüggést fedeztek fel a szubjektíven érzett életminőség és a szexuális elégedettség között. A vizsgálatukban 1235 60 és 89 év közötti nő vett részt. A kutatók három korcsoportot különböztettek meg: a 60-69 éveseket, a 70-79 éveseket és a 80-89 éveseket. Ahogy várható volt, a növekvő korral csökkent a szexuális aktivitás és kapacitás: azok közül, akik tartós párkapcsolatban éltek, a 60-69 évesek 70%-a nyilatkozta, hogy az elmúlt hat hónapban volt szex az életében, a 70-79 éveseknél ez 57% volt, a 80-89 éveseknél 31%.
Jóllehet a szexuális aktivitás színvonala a különböző korcsoportokban jelentősen eltért, a nők 60%-a mindhárom korcsoportból úgy nyilatkozott, hogy valamelyest vagy nagyon elégedett a szexuális életével. A kutatók abból indulnak ki, hogy a szerelmi élettel való elégedettség időskorban szorosan összefügg az élettel való általános elégedettséggel. És hogy a szex még szebbé tegye az életet 50-en túl is, felejtsük el a rutint!

A változatosság a szexben olyan, mint a pezsgőtabletta

A rutin jó. Sok mindent megkönnyít a mindennapokban, és szabaddá teszi a gondolatainkat más dolgok számára. Nem úgy a szexben. A jó szex a változatosságból, a meglepetésekből, az előre nem látott mozzanatokból él. Egy párkapcsolatban azonban többnyire ott ólálkodik a napi rutin, ami a szexet sem kíméli. Azt hisszük, a partnerünk testét kívülről-belülről ismerjük. A szexuális együttlétünk egy bizonyos séma szerint zajlik. Meghatározott a nap és napszak, az érintések helye és technikája. Valóban rutinná válik. A szex aztán gyakran nem több, mint az esti fogmosás. A meglepetések ki vannak zárva, és ezzel az élvezeti tényező is nagyon csekély.

Mit tegyünk monotónia ellen az ágyban?

Szabaduljunk meg a talán magunkévá tett társadalmi normáktól és szabályoktól, és próbáljunk ki valami újat. Foglaljunk le egy hétvégét egy luxushotelben. Lepjük meg partnerünket egy új izgalmas ruhával. Szeretkezzünk reggel vagy délben, a fürdőszobában vagy a nappaliban, a kanapén. Kenjük be a párunk testét mézzel vagy tejszínhabbal, és nyalogassuk le élvezettel. Emlékezzünk arra, a kapcsolatunk elején milyen tudatosan készültünk egy randevúra: csinosan felöltöztünk, a testünket gondosan „előkészítettük”, a legfinomabb parfümöt használtuk. Ma ismét tegyük ugyanezt. Tegyünk úgy, mintha ma este el akarnánk csábítani partnerünket. Mutassuk a legjobb oldalunkat.

Forrás:impulsermagazin.com