Örök probléma a hideg időben az ajkak ápolása: kiszárad, kicserepesedik, kisebesedik. Egyik kellemetlenebb mint a másik és sokszor megesik, hogy a boltban vásárolható kencékkel csak súlyosbítjuk a helyzetet. Összegyűjtöttünk néhány házi praktikát, melyekkel csodásan puha ajkakat varázsolhatunk magunknak, mindenféle adalékanyag és ismeretlen hozzávaló mellőzésével!

Számtalan ajakápoló készítmény van a piacon, melyek ugyan megfelelnek az előírt szabványnak, de a szájat csak zsírozzák, ezzel pedig eltömítik a pórusokat. A borsmenta és a kámfor bár nagyon jót tesz megfázásnál, azonban az ajkaink nem kérnek belőle! Az ezeket a hatóanyagokat tartalmazó készítményeket kerüljük, nagymértékben szárítanak.

A legjobb módszer a cserepes ajkak hidratálására és ápolására az uborka. Egy karika zöldség csodákat tehet, amit addig tartsuk a kiszáradt bőrön, amíg fel nem tölti nedvességgel és meg nem nyugtatja.

Kiváló otthoni praktika, ha időnként egy csepp olívaolajjal, vékonyan bekenjük a szánkat, hiszen ez csodálatosan puhává varázsolja.

A csókos és pihepuha ajkak csodaszere a méz is, vékony rétegben kell felvinni, majd 15 percig rajta hagyni! Varázslatos szer, nyugodtan alkalmazzuk hetente többször!

Megelőzésként időről-időre érdemes nem csak az arcot, de az ajkakat is leradírozni. Az elhalt hámsejtek eltávolítására a legjobb recept, ha finom szemcsés barnacukrot egy kevés vízzel elkeversz, majd apró mozdulatokkal átmasszírozod vele a szád. Ezután jöhet a fenti házikencék egyike és máris puha és szép ajkakkal hódíthatsz!

Forrás: donna.hu