Hiába jelölte meg Vidnyánszky Attila a pályázatában, hogy Pálffy Istvánt szeretné megnyerni a Nemzeti Színház kommunikációs vezetőjének, a KDNP-s képviselő egy interjúban kijelentette, nem vállalhatja el ezt a posztot. A Nemzeti Színház felszentelésében pedig semmilyen kivetni valót nem talál. Miután Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új főigazgatója a pályázatában Pálffy Istvánt nevezte meg a teátrum leendő kommunikációs igazgatójaként, néhány hete Rónai Egon rákérdezett erre a KDNP-s képviselőtől az ATV-ben. 

Pálffy István akkor elmesélte, az új főigazgató valóban felkérte erre a feladatra, de még sok mindent tisztázniuk kell, ő például még nem tudja, milyen feltételek mellett, milyen munkakörben kellene dolgoznia a színháznál. Szóval, ennek a kérdésnek a megválaszolása még odébb van - tette hozzá.

A Hír24-nek viszont most azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy Vidnyánszky Attila a pályázatírás idején valóban megvitatta vele a színház kommunikációs kérdéseit, ősszel foglalja el helyét, egyelőre nincs jogköre, hivatalosan felkérés sem történt és a poszt sem körvonalazódott még. A kérdésre, hogy elvállalja-e a feladatot, Pálffy egyértelműen kijelentette, nem teheti.

 - A Nemzeti állami intézmény, főigazgatója a miniszternek felel, aki pedig az Országgyűlés kulturális bizottságának tartozik elszámolással. Én tagja vagyok a kulturális bizottságnak, így ellenőrzöm a minisztert, aki alkalmazza az igazgatót, aki főnöke a kommunikációs igazgatónak, vagyis a saját főnököm főnökének a főnöke lennék - magyarázta Pálffy, aki semmi kivetni valót nem talál abban, hogy a Nemzetit fel akarják szentelni.
 Szerinte olyan ez, mint egy gyerek megkeresztelése, ebben az esetben a szülő Vidnyánszky Attila, Orbán Viktor pedig nevelőszülő lehet. Egyébként pedig Pálffy István az egyház kulturális ügyeivel foglalkozó püspökét kérné meg, hogy szentelje fel a Nemzeti Színházat.