Várható volt, hogy Stohl András és Szalai Vivien könyvét, amelyben a színész börtönben töltött hónapjainak élményeit meséli el, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán nem fogadják majd tapsikolva. Szerintük a színész könyve több helyen valótlan állításokat tartalmaz és hamis színben tünteti fel a szervezetet, az ott dolgozókat. 

Polgári és büntetőeljárást kezdeményeztek a színész ellen.

Már akkor is felröppentek az ezzel kapcsolatos hírek, amikor az első részletek megjelentek Stohl András börtönkönyvéből, melyet Szalai Vivien a színésszel készített interjúk alapján írt meg.

 A Bors korábban közzé tette, hogy a BVOP polgári és büntetőeljárást  kezdeményezett Stohl András, valamint a könyv szerzője, Szalai Vivien ellen. Az ügyben a Nem­zeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztálya rágalmazás miatt nyomoz és a színész, valamint az írónő otthonában tartott házkutatásra is ezzel összefüggésben kerülhetett sor.

Stohl András egyébként sincs irigylésre méltó helyzetben. A Nemzeti Színháznál főigazgató-váltás történt, nem tudni még, hogy a színész marad-e vagy sem, a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Vígszínház felé tapogatózik. Ha ebből az ügyből is rosszul jön ki, az már komolyan veszélyeztetheti pályafutását, egzisztenciáját.

A Bors megkérdezte a színészt a házkutatás ügyében, de Stohl közölte, hogy ilyesmi nem történt, miközben az ORFK Kommunikációs Szolgálata a lapnak megerősítette a házkutatás tényét, de többet a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árultak el.

 A lap szerint azokat a hangfelvételeket kereshették, melyek alapján a kötet íródott.
Az újságnak dr. Kutasi Balázs ügyvéd elmondta, hogy Szalai Vivient a könyvhöz kötődő polgári peres eljárásban képviselem. Nincs tudomása róla, hogy a rendőrség az ügyfelét bármilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítaná és hozzátette: ha valaki ellen házkutatást rendelnek el, az még nem jelenti azt, hogy vele szemben büntetőeljárás lenne folyamatban.