A Jobbik fővárosi frakcióvezetője elvárhatónak nevezte a fővárosi adósságállomány 60 százalékos átvállalását, álláspontja szerint a kormány lazított az általa meghúzott nadrágszíjon a fővárosban. 

Losonczy Pál a kormány és főváros közötti, "Budapest21" elnevezésű megállapodás aláírására reagálva azt közölte pénteken az MTI-vel: úgy tűnik mostanra a kormányhoz is eljutott az ellenzéki párt azon üzenete, miszerint a főváros megfelelő működtetése kiemelt jelentőségű az ország szempontjából.

A Jobbik fővárosi képviselőcsoportjának vezetője jelezte: bíznak abban, hogy a szerződésben foglalt ígéretek nem maradnak meg a szavak szintjén, hanem tettek is követik azokat. Hozzátette ugyanakkor, hogy mivel az ellenzék nem vehetett részt a találkozón és a szerződés is nagyrészt csak általánosságokat tartalmaz, konkrét részleteket fognak kérni a városvezetéstől annak érdekében, hogy valóban Budapest fejlődését szolgálják a jövőbeni intézkedések.

A politikus kitért arra is: bíznak abban, hogy ha már Pintér Sándor belügyminiszter is részt vett a megállapodás aláírásán, akkor "egyúttal aláírtak egy közös feljelentést is azok ellen, akik ennek a hatalmas adósságnak a felelősei".