Ettől függetlenül senki se induljon útnak, az időjárás katasztrofális.

ma.hu - Bács-Kiskun megye közútjain az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó, valamint 11 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. Ittas gépjárművezetővel szemben négy esetben intézkedett a rendőr – tájékoztatta a ma.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság .

A megye útjain hóátfúvás következtében az 55 főúton és az 5308 számú úton, Kalocsa-Negyvenszállás és Szakmár között volt az éjjel forgalmi akadály.

A megyében elzárt település nincs. Ám a rendőrség arra kéri a lakosságot a kialakult rendkívüli időjárásra tekintettel, lehetőleg ne induljanak útnak, hiszen a megyében mindenhol esik a hó, az utak csúszósak, síkosak. Az erős szél miatt hóátfúvások alakulhatnak ki. Ha mégis járművel kell menni, előtte tájékozódjanak az úti céljukba eső utak állapotáról, valamint alaposan készüljenek fel a rossz, télies útviszonyok, útakadályok okozta helyzetekre.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség a stabil hőkamera kezelőjének a jelzése alapján eljárást indított egy szerb és egy koszovói állampolgár ellen, akiket 2013. március 13-án 18.50 órakor igazoltattak a járőrök. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket. Tiltott határátlépést követtek el gyalogosan, embercsempész közreműködése nélkül. A férfiak menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért a BÁH Menekülteket Befogadó Állomására, Békéscsabára szállították őket.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség a stabil hőkamera kezelőjének a jelzése alapján eljárást indított két koszovói állampolgárral szemben, akiket 2013. március 14-én 00.30 órakor Hercegszántó község külterületén igazoltattak a járőrök. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, tiltott határátlépést követtek el. Ellenőrzésük során kiderült, hogy az egyik férfivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A személyeket idegenrendészeti őrizet keretében a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

A járőrök elfogtak két koszovói állampolgárt 2013. március 14-én 07.55 órakor Balotaszállás belterületén, a vasúti átjárónál. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket Kelebia Határrendészeti Kirendeltségre. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be. A BÁH Menekülteket Befogadó Állomására, Békéscsabára szállították őket.