A rendkívüli időjárás miatt azonnali intézkedést vár Orbán Viktor miniszterelnöktől Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője.

MTI - Mesterházy Attila az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott közleményében felszólította a kormányfőt: "haladéktalanul utasítsa Pintér Sándor belügyminisztert és az állampolgárok biztonságáért felelős kormányzati szervek vezetőit, hogy tegyék végre a dolgukat!".

Az MSZP szerint az eddigiek azt mutatják, hogy "sem a lakossági tájékoztatás, sem a mentés megszervezése és irányítása nem volt megfelelő". A pártelnök azt írta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a "rendkívüli időjárási körülmények" miatt több mint százezer ember maradt áram, mintegy tízezer pedig víz nélkül.

Mesterházy Attila közleményében azt kérdezte: rendkívüli-e az az időjárás, amelyet több mint egy hete előre jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat? Az MSZP nem érti "miért nem látták előre a bajt, miért nem hozták meg időben az emberek biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket".