A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel a BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren. 

A hazai Thermotechnika csoport 30 éve van a piacon, a vendéglátóipari berendezések területén regionális középvállalattá váló cég már 1,5 éve tervezi egy étteremlánc megnyitását. Az állami Széchenyi Tőkebefektetési Alap látott fantáziát az ötletben, a BITE bakery café elindításához 49 millió forintos tőkét nyújtanak.

Egy új magyar bakery café hálózatot kíván kialakítani és elindítani a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) partnerségével. A cégcsoport vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. A BITE bakery café elnevezésű étteremlánc megjelenését a társaság közel másfél éve tervezi és készíti elő, ez idő alatt számos piackutatást végzett Magyarországon és külföldön. A magyar piacon újnak számító szolgáltatással és termékkel kíván kijönni a cég, a tőlünk nyugatra egyre népszerűbb helyben sütött pereceket és tekercseket kívánják itthon is meghonosítani, illeszkedve a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához.

A BITE bakery café tulajdonosa, a Thermotechnika cégcsoport az első magyarországi magánvállalkozások között alakult, 30 éves múltra tekinthet vissza és mára közel 220 főt foglalkoztat hazánkban, illetve 600-at a régióban. A társaság Közép- és Kelet-Európa (Magyarország, Csehország, Románia, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Ausztria) legjelentősebb sörhűtő és adagoló berendezéseinek, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi hűtőberendezéseinek gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodott regionális középvállalatává növekedett, saját gyártókapacitással is rendelkezik, s közel 3 ezer terméket forgalmaz.

A hosszú piackutatás után döntött úgy a cég, hogy Budapesten nyitja meg a BITE bakery café márka első üzletét, ezt követően úgy tervezik, hogy a fővárosban üzlethálózatot hoznak létre, amely 50 főnek adhat munkát. Az új márka elterjedését segíti a cégcsoport, amelynek vendéglátóipari és ingatlanpiaci kivitelezői kompetenciáit ki tudják majd használni. Az üzleteket kizárólag nagy forgalmú helyeken fogják megnyitni, a következő 5 évben 8 üzlet megnyitásával terveznek. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap szerint a hazai kínálatban egyszerű és innovatív ötlettel állt elő a Crown Foods, mivel a cégcsoporton belüli szinergiákat gyorsan ki tudja aknázni a társaság, már néhány éven belül üzleti megtérülést lesz képes biztosítani a várakozások szerint.

Az SZTA befektetésére két ütemben kerül sor, az összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén 42,85 százalékos részesedéshez jut a Crown Foods-ban az alapkezelő. Ezt meghaladóan akkora potenciált látott az anyavállalat, Thermotechnika csoport is, hogy az eddigi befektetéseken túl 13 millió forint értékben emelnek tőkét a vállalkozásban, amellyel hosszú távon számolnak. Az SZTA tervei szerint 5 évig marad tulajdonos a cégben, ezt követően az eredeti tulajdonos a tőkebefektetést hozamokkal növelve fizeti majd vissza.