Pénteken két megyét érint az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése, a holnapi viszont már 11 megyére érvényes. Ezeken a helyeken 10 centinél nagyobb friss hó várható. 

Péntekre citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas és Zala megyében a havazás miatt. Mindkét megyében 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat 24 óra alatt.

De nem csak Vas és Zala megyében várható csapadék, ugyanis sokfelé folytatódik a havazás, amelyet a Tiszántúlon havas eső, majd eső vált fel. A délutáni átmeneti csapadékszünet után este délnyugat felől a havazás következő hullámára számíthatunk. Péntek éjfélig általában 3-8 cm friss hó hullhat, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részén a kialakuló hóréteg helyenként akár a 10 cm-t is elérheti. A Tiszántúlon viszont a reggelig lehullott lepel-5 cm hó az enyhülés hatására elolvad. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -2 és +3 fok között valószínű.

Szombaton borult időre számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton és eleinte a magasabban fekvő tájakon havazás, az Alföldön ismétlődő eső várható, másutt havas eső, eső egyaránt előfordulhat. A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, másutt a keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +10 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Holnapra Vas, Zala, Komárom-Esztergom és Fejér megyére adott ki narancssárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, melyben 20 centimétert meghaladó friss hóra figyelmeztetnek. Több megyére pedig citromsárga figyelmeztetés van érvényben, az érintett megyék: Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Pest és Nógrád megye. Ezeken a helyeken 10 centimétert meghaladó hóra lehet számítani.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, északnyugaton eleinte havas eső, havazás is. A keleti, délkeleti szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 13 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő.

A magasban zajló melegedés miatt, a hideg téli idő ellenére, egyre inkább a melegfrontokkal együtt járó tünetek lesznek meghatározóak. Sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, levertség, fejfájás, migrén. Az esetleges szédülésnek, alvási zavaroknak is lehetnek időjárási okai. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.