A következő napokban országszerte jelentős csapadékra van kilátás. Hétvégén már enyhe időben lesz részünk, délkeleten 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. 

Dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, de kezdetben északon még néhány órára kisüthet a nap. A déli óráktól eleinte nyugaton, délnyugaton, majd estétől délkeleten is kialakulhat havazás. Helyenként megélénkül az északi szél. Délután -1, +5, este +2, -3 fokra számíthatunk. A következő napokban országszerte jelentős csapadékra van kilátás: a kezdeti havazást a hétvégén egyre többfelé eső váltja föl.

Pénteken csapadékos időre van kilátás, de a havazást délkelet-kelet felől már havas eső, eső válthatja fel. Élénk marad a légmozgás, még hideg, télies idő várható, csupán a keleti, délkeleti tájakon lehet kissé magasabb hőmérsékletekre számítani.

Szombaton is folytatódik a csapadékos, szeles idő, délkelet felől egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel a havazást, legtovább nyugaton, északnyugaton havazhat. Jelentős enyhülés kezdődik.
Vasárnap is sokfelé várható eső, zápor, a keleti, délkeleti szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Enyhe időben lesz részünk, délkeleten 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. A jövő hét elejétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam.