A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "4 milliárd forint közpénzből izraeli ingatlanberuházások védelmére" akarnak mobilgátat építeni a budapesti Rómapi-parton. Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. 

Ismertette, hogy ha a fővárosi közgyűlés a következő ülésén úgy dönt, akkor mobilgátat építenek a budapesti Római-partra az árvíz elleni védekezés részeként. Ez a megoldás elsősorban külföldi - főleg izraeli - tulajdonú "elérhetetlen és felelősségre vonhatatlan" offshore cégek által folytatott ingatlanberuházásokat védene a magyar adófizetők pénzéből - mondta. Hangsúlyozta: a beruházók tudták, hogy ahová építenek, az a Duna-meder része, így kiemelten magas az árvízkockázat, amelynek kiküszöbölésére szolgálhat a mobilgát felépítése.

Hegedűs Lorántné úgy fogalmazott: közpénzt csak közfeladatra lehetne elkölteni, azonban ez egyáltalán nem az. Szerinte ennek a szituációnak a kialakulásához "rossz, felelőtlen, korrupt" politikai döntések sorozata kellett. Megismételte: a Jobbik továbbra is tudni szeretné, hogy mely politikusoknak van a magyaron kívül más állampolgársága is, mert azok a politikusok nem csak a magyar érdekeket képviselik.