Bundameccs volt a DVSC Liverpool elleni meccse és a Fiorentina elleni BL-mérkőzés is - írja a Daily Telegraph. 

A Liverpool-DVSC Bajnokok Ligája meccs az egyike annak a 380 mérkőzésnek, amelyre befolyása volt a fogadási maffiának - írja a Daily Telegraph oldala. A lap szerint a 2009-as, a Liverpool által 1-0-ra megnyert mérkőzés érintettségéről az Ekstra Bladet dán lap számolt be. Arra nincs jel, hogy a Liverpool volna sáros az ügyben, a gyanú szerint a Debrecen kapusát, Vukasin Poleksic-ot vették rá arra, hogy három gólt engedjen be, de az egész meccset nem sikerült megbundázni, mert a Liverpool végül csak egyet tudott lőni. 

Az már korábban kiderült, hogy a 4-3-ra végződő Fiorentina-Debrecen meccs ugyancsak érintett volt a német nyomozók szerint, ezt követően tiltották el két évre a Poleksic kapust, mivel elmulasztotta bejelenteni, hogy megkörnyékezték őt a fogadási csalók.

A Liverpool-Debrecen meccs megbundázása a fogadási maffia egyik tagjának, a horvát Ante Sapinának a németországi, rendőrségi kihallgatása során derül ki. Sapinát 2011-ben húsz európai meccs megbundázása miatt öt év börtönre ítélték.

Az európai nyomozó hatóság, az Europol hétfőn tartott sajtótájékoztatót az európai fogadási csalások felderítéséről, eszerint a bundabotrányban 380 mérkőzés volt érintett Európában, s a befolyásolt találkozók összesen 8 millió eurónyi (nagyjából 2,3 milliárd forint) hasznot hoztak a csalóknak.

Magyarországon ötven embert gyanúsítottak meg 33 labdarúgó-mérkőzés eredményének manipulálása és az ezzel kapcsolatos fogadási csalások ügyébe.