A FIFA fellebbviteli bizottsága hétfőn arról értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy nem változtatott a magyar-román vébéselejtezőt érintő döntésén, azaz zárt kapuk mögött kell lejátszani a meccset - közölte a magyar szövetség. Az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul az ügyben. 

A Magyar Labdarúgó Szövetséget nem érte váratlanul a FIFA fellebbviteli bizottságának döntése, amely minden pontján helyben hagyja az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat - olvasható az MLSZ honlapján.

Mint ismert, a Magyarország-Izrael mérkőzésen történt szabálysértések következményeként 40 ezer svájci frank pénzbüntetés mellett a március 22-i, Románia elleni vébéselejtezőt zárt kapuk mögött kell megrendeznie magyar szövetségnek.

"A FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva, az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét" - tette hozzá a szövetség.

"Ugyanakkor a tisztességes magyar szurkolók iránt érzett felelősségtől vezérelve, a többségben lévő, a csapatát mindenkor sportszerűen buzdító szimpatizánsainak kiszolgálása érdekében, a szövetség egyeztetést kezdeményez a szurkolói képviseletekkel is arról, hogy milyen módon tudnak és kívánnak a mérkőzés sikeres megvívásához segítséget nyújtani a magyar válogatottnak" - írták. 

Az MLSZ hozzátette, hogy minden támogatást megad ezen a területen a szurkolói kezdeményezéseknek és a részletekről folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.