Az autóval nehezen megközelíthető mátrai területek hatékonyabb védelmét reméli a rendőrség a lovas egységek bevetésétől. 

Rendőr lovasok járőröznek a Mátrában. A Készenléti Rendőrség lovas alosztálya a hétvégi házak feltörését, fa- és szőlőkarólopásokat és az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeket szeretné visszaszorítani.

A lovas rendőrök elsősorban a külterületeket járják, azokat az erdős vagy hétvégi házas részeket, amelyeket autóval nehezen lehetne megközelíteni – mondta el a Krónikának egy gyöngyösi járőrözésben részt vevő rendőr, Gáspár György. A zászlós hozzátette, a hátasok használatakor a fő szempont, hogy vannak olyan területek, amelyeken járművel nem lehet közlekedni, gyalog pedig túl kis részüket lehetne bejárni.

A helybeliek örülnek a lovas rendőrök megjelenésének, azt mondják, szükség van rájuk, mert romlott a térség közbiztonsága, megszaporodtak a betörések és a lopások a Mátrában. Az elkövetők jellemzően idős emberekhez mennek be, és „elég keményen fosztogatnak” – mondták el a hegységben élők a Krónikának.

A Mátrában 750 négyzetkilométeren 25 település és körzete tartozik a Heves megyei Rendőr-főkapitánysághoz, munkájukat ezért is segíti a Készenléti Rendőrség lovas alosztálya – hangzott el a Kossuth Rádió műsorában. Az elmúlt időszakban az ország egyre több részére jutottak el, ahol megjelenésükkel jelentősen javították a körzeteket közbiztonságát, melynek hatását később is érezték helybéliek.