Maszkos busójárók fogadták a bálba érkezőket szombaton este a Lovarda előtt. Az elegáns hölgyek és urak szívesen fotózkodtak a rémisztő külsejű télűzőkkel. Miután a busók beengedték a bálozókat a terembe, a házigazda is köszöntötte a vendégeket. Ősz György egy régi mondást idézett fel, mi szerint döglött bál nincsen, csak kevés alkohol.

A Ford hajdú-bihari márkaértékesítője hérom éves szünet után élesztette újra a céges báli hagyományokat. Az idei volt a 17. rendezvény.

- Ennek azért jelzésértéke van. A válság mindenkire hatott, ránk is Természetesen nem tudjuk titkolni, hogy ezért maradt el három Ford-bál, és kezelhetjük ezt új 17-iknek vagy 20-iknak – mondta el Ősz György, az Autó-Eskort Kft. ügyvezetője.

A cégvezető ennek kapcsán azt mondta, hogy míg Németországban mindössze 4 százalékkal, addig Magyarországon a válság óta 70 százalékkal csökkent az eladott új autók száma. Az értékesítők azonban bíznak a sikeresebb folytatásban. A bálon a helyi közélet meghatározó szereplői mellett a cég üzleti partnerei vettek részt. A rendezvény fővédnöke Kósa Lajos, Debrecen polgármestere volt.

- Nagyon-nagyon családi a hangulat mindig. Egy átmenetet képez a házibuli meg a bálok között. Hangulatban, kínálatban, barátokban, arcokban, és hogyha való igaz, hogy azért is rendezték meg, mert úgy érzik, hogy elmozdultunk a holtpontról, az meg külön jó! – hallhattuk Kósa Lajost.

Az est sztárvendége az X-Faktor felfedezettje, Csobot Adél volt. Éjfélkor mindenki elégethette azt a kiszebábot, amit a szervezőktől a vacsora után kapott. A hatalmas máglya néhány percnyi lángolás után elhamvadt, nem úgy, mint a vendégek hangulata, akik hajnalig ropták a bálteremben.