A Lotus pilótája, Romain Grosjean nem aggódik az autó miatt, a francia elmondása szerint ugyanis nincsenek messze a Red Bull, Ferrari, McLaren hármastól.

ma.hu - Néhány nappal a harmadik, egyben utolsó előszezoni teszt előtt Grosjean csapata jelenlegi formájáról nyilatkozott újságíróknak. Március 17-én, tehát két és fél hét múlva már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat rendezik, a Lotus pedig akár a dobogóért is harcolhat.

Az E21-es eddig gyorsnak bizonyult, ugyanakkor váltóproblémák miatt volt, hogy egy teljes napot is ki kellett hagynia az első barcelonai tesztsorozaton. Ennek a levét Kimi Räikkönen itta meg, míg Grosjean zavartalul próbálgathatta az enstone-iak betontorpedóját.

„Őszintén megmondva, csak és kizárólag saját magunkra figyelünk” – mondta a második teljes Forma-1-es szezonjára készülő francia. „Vannak még dolgok, melyeket nem értünk teljesen, ilyen például a gumikkal való kapcsolatunk a hosszabb etapokon. Úgy tűnik, jó kiindulási alapunk van, de ez majd az első versenyen fog eldőlni. Mások lesznek majd a körülmények, és a többi csapathoz hasonlóan mi is majd próbálunk újításokkal érkezni. Szerintem az első négy csapat között vagyunk. Nincs okunk arra, hogy azt feltételezzük, messze vagyunk az előttünk állóktól, de pontosan nem tudjuk, hol is tartunk.”

Bár a Forma-1-es fogadási hírek között nem emlegetik Grosjeant az Ausztrál Nagydíj lehetséges győztesei között, ha az időmérőn jó eredményt tud elérni, akár még a legnagyobb esélyeket is meglepheti.

A francia elmondta, egyelőre nem törődik azzal részletesebben, pontosan milyen esélyeik is lesznek 2013-ban. Sokkal fontosabbnak tartja, hogy jól érezze magát a volán mögött.

Az utolsó tesztprogram majd csütörtöktől vasárnapig tart, Grosjean finn csapattársához hasonlóan majd két napot tölthet el az autóban. A tesztnek mindenki örül, annak viszont már nem, hogy az előrejelzések szerint hétvégén eső lesz, és a hőmérséklet is csak 15 Celsius fok körüli alakul.

Az online fogadás piacain akár már most megrakhatja tétjeit.