Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal futballistája, Mikel Arteta szerint a londoni klubnak minden esélye megvan arra, hogy a Bajnokok Ligájában a tavalyi döntős Bayern Münchenen keresztül akár a döntőig meneteljen.

ma.hu - A bajnokságban hullámzó teljesítmény és a nagycsapatok elleni vereségek jellemzik az „ágyúsokat”, míg a kupameccseken már az alacsonyabb osztályban szereplő együttesek ellen sem képesek jól teljesíteni a játékosok. A Ligakupában korábban a negyedosztályú Bradford City babrált ki Arsene Wenger csapatával, míg a hétvégén az FA-kupában a másodosztályú Blackburn Rovers ejtette ki az Arsenalt a saját pályáján.

A sikeresnek eddig nem éppen nevezhető szezon következtében sokan emlegették már Wenger menesztését, bár vannak olyan meglátások is, amelyek szerint a francia szakember az eredmények és a szezon végkimenetele ellenére 70 millió font értékben igazolhat majd a nyáron, és szerződését is meghosszabbítják majd az év végén.

A csapat tehát sok trófeára már nem pályázhat idén, bár a vezetőség még bízhat a bajnokságban a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyezés elérésében, és még az idei BL-ben is bizonyíthat az együttes, hiszen kedden fogadja a Bayern Münchent a legjobb 16 között.

A Bayern elleni mérkőzést illetően az Arsenal spanyol középpályása, Mikel Arteta elmondta, hogy ezért csatlakozott a londoniakhoz, hogy a BL-ben is kipróbálhassa magát, és a legjobbak ellen játszhasson.

„Minden játékos álma, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson, és kipróbálhassa magát a legjobbak ellen. Az Arsenal az utóbbi években rendre szerepelt a sorozatban, ami nagyon vonzóvá tette számomra a klubot” – mondta a 30 esztendős labdarúgó, aki hozzátette, nagyon várja már a németek elleni mérkőzést, és bízik a továbbjutásban.

„A Bayern egy rendkívüli klub fantasztikus játékosokkal, és úgy érzem, hogy megtiszteltetés ellenük játszani, de persze mi sem véletlenül jutottunk el idáig. Arjen Robben és Franck Ribery nagy fegyvertény a számukra, de mindent megteszünk majd a semlegesítésük érdekében. Bízom benne, hogy továbbjutunk."

A német klub jól szerepel a bajnokságban, és több nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik az Arsenalnál, Arteta azonban elmondta, hogy a számok nem jelentenek sok mindent, és a pillanatnyi forma számít igazán.

„A Bayern igen rutinos BL-résztvevő, de itt már szinte tényleg bárki nyerhet. Mi a saját játékunkkal foglalkozunk, mintsem a történelmet tanulmányozzuk."

A labdarúgás fogadási hírek a bajorok továbbjutásáról írnak, de persze ez nem jelent sokat.