Több száz kamion kényszerül várakozni Vas megyében, azon belül Szombathely, Körmend és Vasvár közelében, egészen a megyehatárig a havazás miatt.

MTI - Jelenleg 18 település megközelíthetetlen. Balogh Nikoletta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a vesebetegek szállítását a katasztrófavédelem és a rendőrség együttes erővel végzi, eddig 18 beteget szállítottak kezelésre a műveseállomásra.

A szóvivő tájékoztatása szerint felhívást adtak ki, hogy a szombathelyi vasútállomáson tájékoztassák a diákokat arról: Szombathelyen a kollégiumok nyitva tartanak, ezért ha úgy döntenek, a közlekedési nehézségek miatt akár a kollégiumokban is maradhatnak a hétvégére. Kitért arra, hogy Sárváron és Celldömölkön az ott rekedt embereknek a melegedőkben a Magyar Vöröskereszt munkatársai teát osztanak.

Velem községben a kenyérellátást a szombathelyi hivatásos tűzoltóság biztosította, és folyamatos az ellátás megszervezése a többi elzárt településre is. Balogh Nikoletta kiemelte: a katasztrófavédelem megyei főügyeletére téves információként futott be, hogy a Vasi Volán Zrt. nem indít buszjáratokat.

A valóság az, hogy a buszok jelentős késésekkel közlekednek, sőt mentesítő járat is indult, ezért felhívják az utazók figyelmét arra, hogy a Vasi Volánnál tájékozódjanak az autóbuszok közlekedéséről - tette hozzá a szóvivő. A megyében 18 település megközelíthetetlen, időközben Keléd községet is elzárta a hó.

A közútkezelő jelenleg is dolgozik az útviszonyok javításán, s az éjszaka újabb segítséget kap, négy nagy teljesítményű hómaró és hóeke érkezik az ország más területeiről - tette hozzá a tűzoltó zászlós.