Az átlagosnál magasabb volt az elmúlt héten az ájulásos rosszullétek, illetve különféle szívproblémák miatti mentős segélyhívások száma Hargita megyében. Ezt leszámítva átlagos hetet zárt a Hargita Megyei Mentőszolgálat.
mento 2013 januar vn 002_b
Elsősorban az ájulásos rosszullétek, illetve a különböző szívpanaszok száma volt magasabb az elmúlt héten Hargita megyében, de leggyakrabban magas láz, illetve magas vérnyomás miatt riasztották a mentőket, előbbi ok miatt harmincnyolc, utóbbi esetében pedig harminchét alkalommal. A megyei mentőszolgálat diszpécsere arról tájékoztatott, hogy a január 20–27. közti időszakban huszonhét esetben kaptak riasztást különféle szívproblémák miatt, ájulásos rosszullét miatt pedig tizenhét alkalommal. A heti mentős összesítésbe három szívinfarktus, tizenöt agyvérzés, tizenhét csonttörés, harminc különböző trauma, öt testi sértés, ugyanannyi epilepsziás és három asztmás roham, tizenkét pillanatnyi elmezavar, hét kómás állapot, nyolc rángógörcs, három gyomorvérzés, négy allergiás reakció, huszonkilenc légzéselégtelenség és egy kutyaharapás került be.

Hat ittas személyhez is mentőt hívtak az elmúlt héten, tizenegy pedig erős hasmenés miatt szorult orvosi segítségre, egy égési sérülés miatt, egy borszéki személy pedig széndioxid-mérgezés miatt. Huszonkét nőt szülés miatt vittek kórházba a mentők. Tizenhárom alakalommal közterületre riasztották a mentőket, többek között egy közúti baleset helyszínére is, de ott kiderült, hogy nem történt személyi sérülés.
Forrás.szekelyhon.ro