Az eredeti román termékeket kell népszerűsíteni a hazai és határon túli vásárokon, hogy a turisták tudják, mit lehet itt vásárolni – jelentette ki tegnap Maria Grapini tárca nélküli turisztikai miniszter, aki úgy gondolja, hogy sok hazai emléktárgybolt csak giccseket árul.

„Februárban, például, a mezőgazdasági tárca szervez egy vásárt ökotermékekkel. Nagyon jó, megyünk mi is, és konferenciát szervezünk száz ember részvételével, és népszerűsítjük a többi márkát. A külföldi látogató tudni akarja, hogy mit vehet még Romániában, ha turistaként visszatér” – mondta a miniszter.

Ami a tárca által szervezendő turisztikai vásárokat illeti, Grapini rámutatott, beszélni fog a többi ágazat munkáltatóival, és felkéri őket, álljanak elő egy ajánlattal, amelyben eredeti román termékek szerepelnek, mint, például, az üvegre festett szentképek.

„Az embereknek tudniuk kell, hogy mit ehet Romániában, milyen eredeti termékeket vásárolhat Romániából, hagyományos román termékeket, mit látogathat meg, hol vásárolhat szimbólumokat. Jelenleg sok bolt csak giccset árul” – tette hozzá a tárca nélküli miniszter.

nyugatijelen.com