Tescókba is került a patkányméreggel szennyezett vaníliás nápolyiból. A Lengyelországban gyártott édességet az üzletlánc azonnal levette a polcról, és blokk nélkül is visszavásárolja.

A Tesco azonnal kivonta a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett.

A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát. A forgalmazó nem felelős a történtekért, a beszállítótól csomagoltan vette át az árut. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kedden értesült a történtekről. 

– A teljes európai riasztási rendszer szerint a hét elején felmerült a gyanú, hogy Németországba, Litvániába és Belgiumba is került a lengyel nápolyiból. Arról kedden szereztünk tudomást, hogy magyar üzletekbe is került belőlük, összesen 1536 csomag – mondta el a Borsnak dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője.

– Nemcsak az említett tételt, hanem valamennyi hasonló terméket azonnali hatállyal kivont a forgalomból a Tesco. Hozzátette: még egy vásárló sem jelentkezett panasszal. Egyelőre a lengyel hatóság is gyanúként kezeli a patkányméreg jelenlétét.

Ami bizonyos: az édesség gyártásához használt tejporban rózsaszínű granulátumot találtak.