A kaposvári rendőrségi fogdáról Szombathelyre, az elítéltek között csak luxusbörtönként emlegetett magánbörtönbe szállították P. Erikát, akit a 11 éves Szita Bence megölésével gyanúsítanak.

Tizenhárom hektáros terület, maximum négyfős, padlófűtéses, szeparált vécés-zuhanyzós zárkák. Ilyen a szombathelyi börtön, amelyet tizenöt éven át évi kétmilliárd forintért bérel egy konzorciumtól az állam.

Miután ide szállították át, talán nem túlzás azt állítani, hogy P. Erika a lehető legkulturáltabb körülmények között várhatja a tárgyalást az egész országot megrázó gyerekgyilkossági ügyben. Mint ismert, a gyanú szerint az ő parancsára, előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel végzett két férfi október 29-én a 11 éves Szita Bencével, akit megkínoztak és élve elástak.

Megtudtuk: P. Erikára nem vonatkoznak más szabályok, mint a többi előzetes letartóztatásban lévőre. Nincs egyszemélyes zárkában, ugyanúgy fogdaőrök őrzik, naponta egy órát tölthet a szabadban, parancsnoki engedéllyel a sportpályákat is használhatja. Ha jól viseli magát, látogathatja a vallási és kulturális programokat.

Berlik Zoltán, az asszony ügyvédje az átszállítás okairól nem kívánt beszámolni, azt azonban megerősítette, hogy Szombathelyre vitték a védencét. Egyéb forrásból úgy tudjuk, attól tartottak, hogy rabtársai megtorolják a kisfiú megölését. Szalai Tímea, a büntetés-végrehajtás szóvivője nem kommentálta információinkat.