Fürdőruhában nem vonulhatnak fel az első vadászszépségverseny indulói a kifutón, mert a rendezők egyike nem találta méltónak a februári FeHoVa kiállításhoz a lenge viseletet. A résztvevők nem értik ezt a szemérmességet.

Bár a legtöbb szépségversenyen már a válogatókon is fürdőruhában mustrálják az indulókat, hazánk leendő legszebb vadásznője nem mutatkozhat lenge öltözetben a február 14-én kezdődő FeHoVa kiállításon.

Ezt igencsak fájlalják a verseny ötletadói, a Vadászlap munkatársai.

– Örültünk, hogy olyan versennyel emelhetjük a 20. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás népszerűségét, amelyen vadászathoz értő, természetszerető hölgyek mutatják meg bájaikat – mondta a Borsnak Cseke Sándor, a Vadászlap főszerkesztője. – Néhány hete azonban kaptunk egy barátságos megkeresést a szervező Hungexpótól, hogy tekintsünk el a verseny során tervezett fürdőruhás felvonulástól – közölte a főszerkesztő.

– A kiállítás mögött álló szakmai partnerek kérésének igyekeztünk megfelelni, amikor kértük, tekintsenek el a fürdőruhás felvonulástól – tájékoztatott diplomatikusan Pákozdi József, a kiállítást szervező Hungexpo szóvivője.

Az indulók nem értik a szendeséget, úgy vélik: szépségük megmérettetéséhez hozzátartozik a bikinis mustra.

– Indultam hasonló versenyen, ott már a válogatóra is fürdőruhában kellett menni, hogy kiszűrjék a nem eléggé esztétikus külsejű versenyzőket – emlékszik vissza Szabó Gabriel­la, aki a szegedi egyetemen éppen most választotta a természetvédelmi szakot.

– Egyáltalán nem bántam volna a bikinis felvonulást. Ha egy nő szépségversenyen indul, annak vállalnia kell, hogy megmutatja az alakját – szögezi le Juhász Dominika, leendő versenyző, a Pilisi Parkerdő Zrt. dolgozója.