Hozzávalók:
20 dkg lencse
10 dkg főtt csirkehús
1 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
1 burgonya
3 cm friss gyömbér (darabka)
3 evőkanál olaj
fél kávéskanál kömény
1-1 evőkanál curry és petrezselyem
1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
2 dl kókusztej
1 citrom (leve)
őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel, és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Tanácsok:
Variáció
Vegetáriánus vendégeink kedvéért a levest csirkehús helyett tofukockákkal is kínálhatjuk.