Hozzávalók:
4 db csirke máj
1 db tojás
2 ek liszt
és annyi morzsa, hogy galuska tésztát kapjunk
só,
petrezselyem zöldje,
kis reszelt hagyma,
bors, ízlés szerint
3 répa,
1 petrezselyem,
Az alapléhez, ha nincs csont, akkor megfelel 3 db. erőleves kocka is.
Elkészítés:
A lekapart májakkal összeállítom a galuskát. Hagyom egy kicsit, hadd pihenjen. A hagymát a zöldségekkel kis olajon megpirítom, s felöntöm kb. 2 liter vízzel. Beledobom az erő leves kockát. Ha felforrt bele szagatom a májgaluskát mokkás kanállal.
Tanácsok:
Bőven megszórom apróra vágott petrezselyem zölddel.
Úgy tálalom. Mindig kevés készül belőle:( Szerintem annyira finom.
Elkészítési idő: 30 perc