A napokban zajlik a versenyvizsga a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár elnök-vezérigazgatói tisztségére. Szerdán az írásbeli vizsgát szervezték meg, pénteken a szóbeli meghallgatás zajlik.
duda tihamer_03_bDuda Tihamér vizsgázik a Hargita megyei egészségbiztosító vezető tisztségébe
Hargita megyéből csak egy személy pályázta meg a tisztséget, a korábbi elnök-vezérigazgató, Duda Tihamér – mondta el érdeklődésünkre Lidia Sîngeorzan, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár megbízott elnök-vezérigazgatója. Kérdésünkre válaszolva közölte, ő nem szeretné huzamosabb ideig betölteni ezt a tisztséget, ezért nem is pályázott rá. 
Mint ismeretes, tavaly nyáron minden megye egészségbiztosító pénztárának éléről visszahívta az elnök-vezérigazgatókat az Országos Egészségbiztosító Pénztár, miután megváltoztatták a tisztségre való alkalmazás szabályait. A döntés mögött sajtóbeszámolók szerint több leváltott elnök-vezérigazgató politikai szándékot sejtett akkor. A döntés meghozatalakor Hargita megyében az akkori elnök-vezérigazgató, Duda Tihamér betegszabadságon tartózkodott, annak lejártáig nem vehette át a leváltásáról szó ló határozatot, amely így a hatását sem fejtette ki. Végül tavaly októberben az elhúzódó betegszabadság miatt megszüntette Duda Tihamér mandátumát az országos biztosító vezetősége. A megürült tisztségre most zajló versenyvizsga eredményét várhatóan jövő hét elején teszik közzé.
Forrás.szekelyhon.ro