Hozzávalók:
félliteres üveg csalamádé,
félliteres üveg csalamádé,
5 dkg füstölt szalonna,
1 dl tejszín,
1 dl
tejföl,
1 csapott evõkanál liszt,
cukor, só,
õrölt bors ízlés szerint,
késhegynyi füstízû só
Elkészítés:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.
Elkészítési idő: 25 perc
0 Megjegyzések